De beste brownies – med brunet smør

De beste brownies - med brunet smør

De beste brownies lages med brunet smør, og har du først prøvd, er det ingen vei tilbake.

Har du bakt de aller beste chocolate chip cookies – og vet at mange av dere har – så kommer du garantert til å ville lage disse brownies også. Brunet i smør i chocolate chip cookies gir en ekstra dimensjon til en allerede nyedlig cookie. Så hvorfor ikke prøve å brune smøret til brownies, når det var så innmari godt i cookies?

Med en bakeglad datter på besøk i påsken, slo vi oss løs. 2 ganger, eller var det tre. Jeg husker ikke. De ble i hvertfall bedre gang for gang. Smøret ble brunet. Så brukte vi vanlig sukker første gang. Og en blanding melkesjokolade og mørk sjokolade. Så brukte vi brun sukker (farin) neste gang og tilsatte litt bakepulver. Og hadde oppi litt mer vaniljeekstrakt. Brukte en annen form. Stekte bitte granne lengre. Brukte kokesjokolade (40%).

Og så var det denne varianten. Der jeg hadde både sukker og brunt sukker (farin) i røren. Og litt mindre bakepulver og vaniljeekstrakt. Men med en teskje pulverkaffe (jeg brukte en medium roast fra Starbucks) for å få frem sjokoladesmaken. Nam! Den beste så langt.

De beste brownies - med brunet smør

Men, når det er sagt var alle variantene knallgode. Og det brunede smøret, slo diskret gjennom i alle variantene.

Viktigst av alt – alle hadde denne rynkete toppen som er kjennetegnende for en god brownie. De var seige og saftige. Limte seg nesten litt til tenenne som en god karamell. De var alle rett og slett uimotståelige.

Så gode er de, at vi også disket opp med de som dessert. Med litt vaniljeis og marinerte jordbær. Du verden så godt. Kan virkelig anbefales!

De beste brownies - med brunet smør

Glad i brownies? Sjekk ut disse oppskriften også:

Print

De beste brownies – med brunet smør

Ingredienser

Skaler

220 g smør

200 g mørk sjokolade (jeg bruker Dronningens kokesjokolade)

2 ss kakao

1 ts pulverkaffe (valgfritt)

150 g sukker

150 g brun sukker (farin)

3 egg (størrelse M/L)

1/2 ts vaniljeekstrakt (se oppskrift her)

120 g hvetemel

1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

De beste brownies - med brunet smør

Ovn temp. 200 °C

En form ca. 20z25cm kledd med bakepapir

  1. Bryt sjokoladen i mindre biter og ha den oppi en bolle som tåler høy varme sammen med siktet kakao og pulverkaffe om du bruker. 
  2. Del smøret opp i like store biter og smelt over middels varme.Når smøret har smeltet vil den gå over i neste fase der den vil skumme og boble (vannet i smøret koker). Det kan hende at det spruter litt også.Så går smøret over i neste fase hvor skummet legger seg og smøret begynner å bli brunt. Her er det viktig at du rører av og til slik at smøret blir jevnt brunt. Smøret vil dufte nøtteaktig.

  3. Hell det brune smøret over sjokoladen og rør sammen til en glatt røre. La det avkjøle noe.

  4. Ha egg, sukker og vaniljeekstrakt (om du bruker) oppi en bolle og pisk til en tykk eggedosis.                          
  5. Hell den nå litt avkjølte sjokoladeblandingen oppi eggedosisen mens du pisker.                                                   
  6. Sikt hvetemel og bakepulver inn i røren og bruk en slikkepott eller skje til å brette den inn i røren. Pass på å ikke røre for mye.                                                                                                                                                          
  7. Hell røren oppi formen og fordel det jevnt utover.                                                                                                       
  8. Sett formen i varm ovn og stek i 45 minutter.                                                                                                              
  9. Test gjerne med en kakepinne før du tar kaken ut av ovnen. Pinnen skal være ren når du drar den ut.            
  10. Brownies vil synke litt sammen under avkjøling, det er helt normalt.                                                                       
  11. La den avkjøle helt før du skjærer den opp i ruter.  
De beste brownies - med brunet smør

Brownies er litt sprø mot kanten og seige jo lengre inn mot midten du kommer.

De kan oppbevares i romtemperatur eller kjølig. Pass på å pakke de godt inn uavhengig av hvor du oppbevarer de.

Kommentarer

  • Reply Gro Pedersen 1. mai 2024

    Veldig gode brownies og nydelig med det brunere smøret! Men kan det stemme at de skal stå hele 45 min i ovnen på 200 grader? De ble svidd første gang jeg lagde dem. Neste gang fikk de ca bare 30 min i ovnen på 200 grader, og da ble de veldig gode – og ikke svidd.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »