De aller beste chocolate chip cookies (sjokoladekjeks)

De aller beste chocolate chip cookies (sjokoladekjeks)

Ja, her er de, de aller beste chocolate chip cookies (sjokoladekjeks) du kommer til å lage.

Nå skal det sies at du finner en del oppskrifter på chocolate chip cookies her på bloggen allerede – og mange av de er gode (har listet de alle litt lengre nede).

Du har kanskje til og med lagt din elsk på en av oppskriftene. Vel, i så fall, synes jeg fortsatt at du skal prøve denne oppskriften.

Alle chocolate chip cookies er forskjellig. Noen er tykke og litt kakete, andre er tynne og seige. Disse tilhører sistnevnte kategori.

Men i tillegg til å være litt sprø i kantene og myke og seige i midten, har disse også en helt egen smak. Og det, mine damer og herrer er fordi vi bruner smøret først.

Har du ikke brunet smør før så kan jeg fortelle deg at det ikke er vanskelig. Man smelter smøret og lar det boble videre til det blir brunt (nøyere how-to forklaring finner du i fremgangsmåten). Dette gir smøret en litt nøtteaktig smak i tillegg til den brune fargen.

Og det er hemmeligheten bak disse sabla gode kjeksene.

Smaken er helt fenomenal!

I tillegg til å være sprøe i kantene og seige og myke i midten. Men, det sa jeg kanskje allerede.

Nåvel, jeg vet at det er mange som venter på oppskriften etter å ha vist de på Instagram, så jeg skal ikke bable videre, men gå rett på sak og gi dere oppskriften.

De aller beste chocolate chip cookies (sjokoladekjeks)

Men først, her er de andre variantene på chocolate chip cookies som du kan finne på bloggen:

De aller beste chocolate chip cookies (sjokoladekjeks) – 18 cookies

ingredienser
  • 200g smør
  • 100g sukker
  • 200g brunt sukker (farin)
  • 1 ts vaniljeekstrakt*
  • 2 egg
  • 300g hvetemel
  • 1/2 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 100g grovhakket sjokolade (jeg foretrekker mørk)
  • flaksalt
fremgangsmåte

Ovn temp. 180°C

Del smøret opp i like store biter og smelt over middels varme.

Når smøret har smeltet vil den gå over i neste fase der den vil skumme og boble (vannet i smøret koker). Det kan hende at det spruter litt også.

Så går smøret over i neste fase hvor skummet legger seg og smøret begynner å bli brunt. Her er det viktig at du rører av og til slik at smøret blir jevnt brunt. Smøret vil dufte nøtteaktig.

Hell smøret over i noe annet når den er brun nok.

Slik så min ut. Stekepannen i bakgrunnen er hva jeg smeltet smøret i.

De aller beste chocolate chip cookies (sjokoladekjeks)

La smøret avkjøle noe mens du måler opp resten av ingrediensene.

Ha smøret, sukker og brunt sukker i en bolle og pisk sammen (eller bruk en kjøkkenmaskin).

Tilsett vaniljeekstrakt og egg, ett om gangen. Pisk godt mellom hver.

Bland hvetemel med natron og bakepulver og rør inn i røren.

Om røren fortsatt er varm fra smøret kan du la deigen stå og avkjøle før rører inn sjokoladen. Hvis ikke, så rør sjokoladen inn med det samme.

Du vil ha en ganske glatt, myk deig.

De aller beste chocolate chip cookies (sjokoladekjeks)

Bruk gjerne en iskremskje til å porsjonere deigen i like mengder.

Trill de til kuler og pass på at du får noen synlige sjokoladebiter på toppen.

De aller beste chocolate chip cookies (sjokoladekjeks)

Om du bare vil ha litt salt på cookiesene kan du drysse det over.

Liker de mer salt kan du trykke toppen av cookies kulene ned i saltet.

De aller beste chocolate chip cookies (sjokoladekjeks)

Sett cookies i varm ovn og stek i 10-11 minutter.

De er ferdige når kantene ser stekt ut, men midten er fortsatt litt myk.

La de avkjøle på stekeplaten. Du vil se at de synker litt sammen i midten under avkjøling – det er sånn det skal være.

De aller beste chocolate chip cookies (sjokoladekjeks)

Og så er det bare å vente og se hvor lenge du kan holde deg før du absolutt må smake på en kjeks….

De aller beste chocolate chip cookies (sjokoladekjeks)

De er ikke så verst gode mens de fortsatt er litt lunkne og sjokoladen myk….

Men de er også gode helt avkjølte. Oppbevar de i en tett kakeboks om de ikke skal forsvinne med en eneste gang og nyt!

De aller beste chocolate chip cookies (sjokoladekjeks)

Kommentarer

  • Reply Inger Lise Minde Solgård 11. februar 2022

    Disse skal prøves Bruker du meierismør?

    • Reply Mat På Bordet 12. februar 2022

      Ja, det gjør jeg 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »