De aller beste chocolate chip cookies (sjokoladekjeks)

De aller beste chocolate chip cookies (sjokoladekjeks)

Ja, her er de, de aller beste chocolate chip cookies (sjokoladekjeks) du kommer til å lage.

Nå skal det sies at du finner en del oppskrifter på chocolate chip cookies her på bloggen allerede – og mange av de er gode (har listet de alle litt lengre nede).

Du har kanskje til og med lagt din elsk på en av oppskriftene. Vel, i så fall, synes jeg fortsatt at du skal prøve denne oppskriften.

Alle chocolate chip cookies er forskjellig. Noen er tykke og litt kakete, andre er tynne og seige. Disse tilhører sistnevnte kategori.

Men i tillegg til å være litt sprø i kantene og myke og seige i midten, har disse også en helt egen smak. Og det, mine damer og herrer er fordi vi bruner smøret først.

Har du ikke brunet smør før så kan jeg fortelle deg at det ikke er vanskelig. Man smelter smøret og lar det boble videre til det blir brunt (nøyere how-to forklaring finner du i fremgangsmåten). Dette gir smøret en litt nøtteaktig smak i tillegg til den brune fargen.

Og det er hemmeligheten bak disse sabla gode kjeksene.

Smaken er helt fenomenal!

I tillegg til å være sprøe i kantene og seige og myke i midten. Men, det sa jeg kanskje allerede.

Nåvel, jeg vet at det er mange som venter på oppskriften etter å ha vist de på Instagram, så jeg skal ikke bable videre, men gå rett på sak og gi dere oppskriften.

De aller beste chocolate chip cookies (sjokoladekjeks)

Men først, her er de andre variantene på chocolate chip cookies som du kan finne på bloggen:

De aller beste chocolate chip cookies (sjokoladekjeks) – 18 cookies

ingredienser
  • 200g smør
  • 100g sukker
  • 200g brunt sukker (farin)
  • 1 ts vaniljeekstrakt*
  • 2 egg
  • 300g hvetemel
  • 1/2 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 100g grovhakket sjokolade (jeg foretrekker mørk)
  • flaksalt
fremgangsmåte

* Vaniljeekstrakt kan du lage selv – oppskriften finner du her. 

Ovn temp. 180°C

Del smøret opp i like store biter og smelt over middels varme.

Når smøret har smeltet vil den gå over i neste fase der den vil skumme og boble (vannet i smøret koker). Det kan hende at det spruter litt også.

Så går smøret over i neste fase hvor skummet legger seg og smøret begynner å bli brunt. Her er det viktig at du rører av og til slik at smøret blir jevnt brunt. Smøret vil dufte nøtteaktig.

Hell smøret over i noe annet når den er brun nok.

Slik så min ut. Stekepannen i bakgrunnen er hva jeg smeltet smøret i.

De aller beste chocolate chip cookies (sjokoladekjeks)

La smøret avkjøle noe mens du måler opp resten av ingrediensene.

Ha smøret, sukker og brunt sukker i en bolle og pisk sammen (eller bruk en kjøkkenmaskin).

Tilsett vaniljeekstrakt og egg, ett om gangen. Pisk godt mellom hver.

Bland hvetemel med natron og bakepulver og rør inn i røren.

Om røren fortsatt er varm fra smøret kan du la deigen stå og avkjøle før rører inn sjokoladen. Hvis ikke, så rør sjokoladen inn med det samme.

Du vil ha en ganske glatt, myk deig.

De aller beste chocolate chip cookies (sjokoladekjeks)

Bruk gjerne en iskremskje til å porsjonere deigen i like mengder.

Trill de til kuler og pass på at du får noen synlige sjokoladebiter på toppen.

De aller beste chocolate chip cookies (sjokoladekjeks)

Om du bare vil ha litt salt på cookiesene kan du drysse det over.

Liker de mer salt kan du trykke toppen av cookies kulene ned i saltet.

De aller beste chocolate chip cookies (sjokoladekjeks)

Sett cookies i varm ovn og stek i 10-11 minutter.

De er ferdige når kantene ser stekt ut, men midten er fortsatt litt myk.

La de avkjøle på stekeplaten. Du vil se at de synker litt sammen i midten under avkjøling – det er sånn det skal være.

De aller beste chocolate chip cookies (sjokoladekjeks)

Og så er det bare å vente og se hvor lenge du kan holde deg før du absolutt må smake på en kjeks….

De aller beste chocolate chip cookies (sjokoladekjeks)

De er ikke så verst gode mens de fortsatt er litt lunkne og sjokoladen myk….

Men de er også gode helt avkjølte. Oppbevar de i en tett kakeboks om de ikke skal forsvinne med en eneste gang og nyt!

De aller beste chocolate chip cookies (sjokoladekjeks)

Kommentarer

  • Reply Madelen 20. august 2023

    Dette er favorittoppskriften min. Pleier å doble, noen ganger triple, for å ha i fryseren (ruller de klare og fryser i poser ustekt, så steker jeg de noen minutter lengre på ca ti grader lavere temperatur) En gang femdobla jeg oppskriften og lagde totalt 5,5 kg med deig. Altfor godt! Har ikke møtt noen som ikke har likt de. Det bruna smøret gjør all forskjellen! Har også hatt stor suksess med å la deigen «modnes» i kjøleskap over noen dager. Da setter deigen seg og jeg syns nesten at den blir enda bedre. Igjen, verdens beste oppskrift!

    • Reply Mat På Bordet 7. september 2023

      Herlig!
      Og jeg må bare si meg enig at dette er verdens beste oppskrift på cc cookies!
      Har ikke tall på hvor mange jeg har laget de, og som deg, har aldri truffet noen som ikke har likt de 🙂
      ina

  • Reply Ingrid G. Minge 28. april 2023

    Fantastisk gode cookies! Denne oppskriften er min go-to framover! Tusen takk for god oppskrift!

  • Reply Tabitha 14. mars 2023

    De var for gode, ble spist opp innen 48 timer. Jeg brukte margarin så det luktet nøtteaktig før det ble veldig brunt

    • Reply Mat På Bordet 23. mars 2023

      Ha ha, herlig!
      Prøv smør neste gang!
      hilsen
      ina

  • Reply Synnøve 10. mars 2023

    Hei
    Jeg har lyst å prøve disse. Det står imidlertid ei stjerne bak vaniljeekstrakt. Hva betyr den?

    • Reply Mat På Bordet 23. mars 2023

      Ooops…
      Redigerer oppskriften nå – den skulle vise til en oppskrift på hvordan man lager vaniljeekstrakt selv.
      hilsen
      ina

      • Reply Sarah 1. mai 2023

        Elsker disse har sirka lagd de 20 ganger blir aldri lei.

  • Reply Marit Wichmann 1. februar 2023

    Verdens beste cookies, takk for oppskrift

  • Reply Charlotte Knutson 27. januar 2023

    Åh men helledussen da!!! Dette må være de råeste cookiesene jeg har smakt! Denne skal rett i oppskrift boka!

  • Reply Kaja Jokiel 30. desember 2022

    Beste kjeksene!! Sprø i kantene og myk og chewie i midten!

  • Reply Per F 18. september 2022

    Disse ble farlig gode.
    Fikk i alt 20 stk a 43-45 gram.
    Neste gang blir det flaksalt på alle sammen – ikke bare halvparten.

  • Reply Sissel Navrud 6. august 2022

    Kan disse lages glutenfrie og i tilfelle hvordan?
    Takk

    • Reply Mat På Bordet 19. september 2022

      Det vet jeg ikke:)
      Jeg foreslår at du søker etter oppskrift på cookies hos Papa uten gluten 🙂

      • Reply Henriette 4. mars 2023

        Hei. Du har ikke skrevet hvilket «program» ovnen skal stå på, og heller ikke hvor i ovnen de skal stekes. Så jeg tok en sjangs på over/ og undervarme, midt i ovnen, og de ble veldig gode. Mine var ganske mye mindre enn dine, så de ble perfekt stekt på 9 min og 30 sekunder ☺️

  • Reply Lille My 6. august 2022

    Hei, kan de fryses ? Må man ha brunt sukker eller kan man bruke vanlig farin 🙂

    • Reply Mat På Bordet 7. oktober 2022

      Ja, de kan fryses (det kan den ustekte deigen også….) og ja du kan bruke vanlig sukker, men de smaker best med brunt sukker 🙂

  • Reply Inger Lise Minde Solgård 11. februar 2022

    Disse skal prøves Bruker du meierismør?

    • Reply Mat På Bordet 12. februar 2022

      Ja, det gjør jeg 🙂

    • Reply Sarah 1. mai 2023

      Elsker disse har sirka lagd de 20 ganger blir aldri lei.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »