Det er høstferie for mange, og da tenker jeg at vi kan begynne med gryteretter og poteter.
Skikkelig kosemat med andre ord.
GRYTERETTER OG POTETER
ENKEL INDISK CURRY
Best blir denne om kyllingen får marinere over natten. Husker du ikke på det, så kan de også marineres en halvtimes tid mens du prepper resten. Denne curryen er en enkel sak å lage, men leverer til de grader på smak. Server med nanbrød og/eller ris. Og for all del ikke glem en god chutney – det er virkelig prikken over i’en!
GRØNNSAKSCURRY
En nydelig curry med søtpotet, spinat og linser. Serveres med brød eller ris eller begge. Husk chutney!
FISKEGRYTE
Torsk i tomatsaus med sprøstekt chorizo, serveres med ris eller poteter. Utrolig smakfullt!
ONE POT WONDER
Selvsagt er one pot wonder med i samlingen – det er den hvert år! For denne gryteretten er bare fabelaktig god. Du legger alt i en gryte (ingen steking på forhånd), koker det opp, setter i ovnen et par timers tid og vips så er den ferdig!
Mer lettvint middag skal du lete lenge etter…..
BIFFGRYTE
En enkel gryterett med biff og gresskar.
KYLLINGGRYTE
Nydelig kyllinggryte med kyllinglår og chorizo i tomatsaus. Serveres med poteter, ris eller pasta.
GRATINERTE POTETER
Her har du en aldri så liten vri på gratinerte poteter. Ikke at man noen gang kan gå lei av ‘vanlige’ gratinerte poteter, men en ny variant er alltid velkommen!
SKIKKELIG SPRØSTEKTE POTETER
Godt til så mangt, men også godt bare som snacks med dip. Sjekk ut oppskriften og filmen som viser deg hvordan du får de skikkelig sprøstekt!
PAI MED POTETBUNN
Høstferien er selvfølgelig tiden for å prøve denne oppskriften, om du ikke har gjort det allerede.