Ok, det er på tide å si det – jeg jobber med ny kokebok!
Ideen lanserte jeg til forlaget allerede i våres, og konseptet falt på plass i løpet av sommeren. Nå er det ‘bare’ utførelsen som står igjen…
Det er en mammut oppgave å finne, utvikle, teste og skrive oppskrifter. I tillegg til å fotografere, redigere og organisere.
Og så kommer all tenkningen. Om tittel, om design, om jeg plukker oppskrifter som er relevante og interessante for deg som kjøper mine kokebøker.
Men, jeg liker prosjekter. Jeg liker å jobbe til deadlines, jeg liker å produsere og jeg elsker å skape.
Det jeg ikke liker å gjøre er å skrive. Men, så er det der med å jobbe utenfor komfortsonen, pushe seg litt, gjøre ting man ikke er så glad i å gjøre eller føler at man er flink til.
Blir det lettere? Tja. Jeg synes ikke det, men jeg gjør det likevel for oppsiden er så stor. Det er så mange andre elementer med å skrive en bok som jeg er glad i. Ikke minst å jobbe med andre flinke folk. Eller å åpne den esken og se boken sin for aller første gang. Eller å vente spent på tilbakemeldinger på hva dere synes om boken.
Jeg kjenner at jeg gleder meg allerede! Så unnskyld for at jeg er i en liten ‘bokboble’ nå og at det ikke skjer så mye i mine andre kanaler – jeg lover å ta det igjen!
Men nok om bok nå, nå er det tid for ukens oppskrifter.
Ha en nydelig uke – spis godt!
Klem, ina
UKENS OPPSKRIFTER
OVNSBAKT BETE- OG GULROTSALAT
I forrige søndagens samling av ukens oppskrifter, skrev jeg litt om at salater ikke er noe man bare spiser til våren eller sommeren, men kan og bør spises året rundt.
Ovnsbakt bete- og gulrotsalat med quinoa og kål er ett eksempel på en salat jeg disker opp med om høsten og vinteren. Dette er en salat med nydelige smaker og som kan serveres som tilbehør til et måltid eller spises som et måltid i seg selv.
Quinoa kan du sløyfe om du ikker har eller ikke liker, eller du kan erstatte det på noen annet. Perlespelt for eksempel.
Jeg håper det frister å lage denne salaten! Har du boken min SKIKKELIG GODE SALATER finner du oppskriften på side 138. Har du ikke boken min (enda) kan du klikke på lenken under, eller på bildet.
GRØNN KYLLINGCURRY
En alt-i-ett middag med deilig kylling, grønt og poteter i en currysaus.
KREMET LAKSEGRYTE
En enkel å lage, smak laksemiddag med spinat og soltørkede tomater i en kremet saus. Server med poteter eller ris.
POTETTÅRN
Tynne skiver med potet, stables opp på hverandre med litt smørurter, hvitløk og parmesan inni mellom skivene. Stek de i en muffinsform slik at de holder formen. Supre poteter til hverdagsmiddagen eller festmåltidet!
CRUNCH WRAPS
Fylte tortillas, stekt i panne og spises som burger. Ditt nye tex-mex favoritt!
THAI KYLLINGSUPPE
En nydelig og mettende kyllingsupppe med litt kick.
ELTEFRITT BYGGBRØD
Det er så enkelt å bake brød selv med den eltefrie metoden. Rør sammen deigen en kveld, la den heve og stek den dagen etter, eller dagem etter der igjen eller dagen etter der igjen.
Stek i gryte, i brødform, form som rundstykker eller som et langpannebrød alt ettersom hva du foretrekker eller hva som passer. Så mange muligheter…
SJOKOLADEKAKE
En sjokoladekake klar for fest med karamell og peanøtter!
MARMORKAKE
En litt fjong marmorkake,med appelsin.