Shepherds pie – uten kjøtt – er ikke bare fantastisk godt men forbausende raskt å lage.
Er du litt dreven på kjøkkenet tar det deg en halvtime å få denne i ovnen. Og siden både fyllet og potetmosen fortsatt er varm, vil den bare trenge 10-15 minutter i ovnen før den er boblende klar til servering.
Jeg anbefaler å sette over poteter med en gang slik at de er ferdigkokt og klar til mosing når du er ferdig med fyllet.
Fyllet har mye til felles med den veganske bolognesen som du finner her på bloggen men serveres som seg hør og bør en ‘vanlig’ Shepherd’s pie, med et lokk av potetmos.
Jeg har valgt å ha en blanding av poteter og søtpotet i min mos, bare fordi det var det jeg hadde tilgjengelig. Du kan selvsagt bare velge det ene eller det andre, men jeg anbefaler en blanding skal jeg være ærlig.
Bare søtpotet og jeg synes det blir litt for søtt, bare poteter og det blir nesten litt kjedelig.
Som prikken over i’en har jeg også gjort som for den veganske bolognesen, laget en forenklet form for urteolje. Finhakket persille og hvitløk blandet med olivenolje som fordeles over det varme potetlokket når Shepherd’s pie kommer ut av ovnen.
Som sagt, dette er prikken over i’en som gir bare det lille ekstra i smaksveien. Det kan selvsagt sløyfes om du vil, men jeg anbefaler det. Sterkt.
Er du glad i middag i form kan jeg også anbefale disse oppskriftene:
- gratinerte enchiladas med kylling
- (du vil ikke tro det er ) vegetarlasagne
- Shepherds pie – en vegetar variant
- makaronigrateng med spinat og bacon
- fiskegrateng
- moussaka
Dette var utrolig godt!
Jeg hadde ikke linser, så det ble en boks svarte bønner istedetfor, men det gikk like bra
Åhh, den var supergod!!
Nydelig ❤️ tusen takk for oppskriften
Hei. Kan rødvinen byttes mot noe annet, evt bare droppes?
Hei Ane – ja det tror jeg ikke skulle være noe problem.
ina.)
Går det an å erstatte soppen med noe annet?
Hei Silje
Du kan droppe soppen om du ønsker, men den gir god smak på retten.
For å kompensere litt kan du bruke litt soyasaus (dropp saltet i så fall).
hilsen
ina
Denne skal definitivt prøves. Kanskje en gang vegetardatterenstikkrr innom. Vi er veldig glade i Shepherd ‘s Pierre av lammestek (Terence Conran sin oppskrift ). Men burde ikke denne hete Gardener’s Pie? Siden den med lammekjøtt heter Shepherd’s Pie og den med oksekjøtt heter Cottage Pie, mener jeg?
Ah – der lærte jeg noe.
Googlet litt og ser at vegetariske varianter av Shepherds pie også kalles for Gardeners Pie.
Men, det kalles også like ofte (om ikke oftere) for vegetarian Shepherds Pie.
Dette har nok sammenheng med at folk forstår raskere hva en vegetarian Shepherds Pie er enn en Gardeners Pie tenker jeg.
Litt samme tankegang jeg bruker når jeg lager overskrifter for mine oppskrifter.
hilsen
Ina
Denne var skikkelig god! Jeg hadde ikke søtpotet, men laget potetmos av mandelpoteter med skall og moset de sammen med hvite bønner.
Hei Berit!
Å guri, potetmos av mandelpoteter er jo bare det beste som finnes.
Skjønner godt at det smakte 🙂
hilsen
ina
jeg holder på å lage denne nå, men hvor lenge skal den stå i ovnen?
Hei Sunniva
Det kommer litt an på hvor varm den er i utgangspunktet.
Den skal stå i ovnen til den er gjennomvarm. En god indikasjon er at det begynner å boble litt opp langs kantene og at toppen begynner å få litt farge. Vil du være helt sikker på at den er gjennomvarm kan du stikke en kniv i midten, ta på den og kjenne om den er varm.
hilsen
ina
Hei!
Kan rødvinen byttes ut mot noe annet?
Hilsen Therese
Hvis man ikke liker sopp og rødvin… Er det håp?
Hver sin smak, vet du!
Hei!
Så flott med vegetarretter på bloggen!
Kan rødvinen erstattes av noe annet godt?