
Yes, endelig på bloggen – potetkroketter!
Myke som potetmos på innsiden, sprøe på utsiden! Lag mange når du først er i gang, for disse kan fryses. Varm de opp igjen fra frossen eller tint – de smaker like godt som da du lagde de.
Det aller beste resultatet får du når du friterer krokettene. For å fritere trenger du en ikke for stor gryte med høy kant, et termometer (gjerne en som du kan feste i kanten på gryta) og noe å fiske de ferdige krokettene ut av den varme oljen med. En hull sleiv for eksempel.
I bildet under ser du utstyret som jeg bruker. Istedenfor hullsleiv har jeg en sil (som jeg kjøpte på loppemarked en gang) som passer perfekt inn i en av mine gryter. Jeg legger kroketter oppi silen og senker de ned og opp i den varme oljen. Termometeret er festet til siden av gryta (den har en liten klemme på baksiden) slik at jeg har kontroll på oljens temperatur til en hver tid.

Fritering er ikke skummelt, men man må jobbe konsentrert. Pass på at du ikke har barn som flyr på kjøkkenet mens du friterer. Om noe skulle komme i veien (en telefonsamtale, noen ringer på døren, og så videre) slå av varmen, flytt kjelen fra kokeplaten og løft ut det som ev. friteres. Du kan alltid sette i gang igjen etterpå.

Jeg har masse gode potetoppskrifter her på bloggen, ta en titt på disse for eksempel:
- boulangère poteter
- skikkelig sprøstekte poteter
- ovnsbakte poteter med timian
- ovnsbakte poteter med eddik
- röstipoteter i form med bacon og egg
