Thai (larb) salat med kylling er så enkelt å lage, og smaker så godt at jeg tenker at dette kan fort bli en middagsfavoritt i mange hjem. Her hjemme har den gjort stor suksess og jeg planlegger allerede varianter med biff og svin. Og en vegetarvariant, selv om jeg ikke har helt for meg hvordan jeg skal helt lage den enda. Kanskje med linser….
Jeg har servert det som en stor salat, men du kunne også lage ‘bowls’ som er så populært nå og delt det opp i porsjoner. Tanken her er at du skal fylle salatbladene med det som er på fatet – kylling, løk, agurk, kokosris og så videre, helle på litt ekstra saus om du ønsker og spise det hele som en litt løs wrap. Slik man gjør i denne oppskriften for eksempel.
Du kan selvsagt også kutte opp salaten i biter og servere det som en helt normal salat, men det er litt gøyere med wraps synes vi.
Friske urter – og særlig mynte – synes jeg er ganske essensielt i denne oppskriften. Prøv å få tak i det i butikkene om du ikke dyrker det selv.
Her er annet godt du kan finne på med kylling:
- kremet pasta med kylling og erter
- teriyaki kylling med grønnkål og ris
- lun byggrynsalat med kylling
- tacosalat med kylling
- spicy kyllingsalat med ris og hummus
Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!
Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.
Denne salaten har jeg laget med økologisk kyllingkjøttdeig fra Homlagarden i Hardanger, en gård jeg ble oppmerksom på når jeg var på søket etter økologisk kalkun for Thanksgiving en del år tilbake. Nå fant jeg de igjen via dyrket.no
Kjøper du kyllingkjøttdeig i butikken kan du sjekke her hos dyrevernalliansen hvilke produsenter som er best på dyrevelferd.