Hvit pizza med spekepølse, artisjokker og oliven

Hvit pizza med spekepølse, artisjokker og oliven

Hvit pizza er blitt en ny favoritt hjemme hos oss – og tro meg, vi har gjennom årene spist mye pizza!

Hver fredag er det nemlig pizzakveld hjemme hos oss. Og hver tirsdag (eller onsdag om jeg har glemt å gjøre det på tirsdag) rører jeg sammen deigen for pizzabunnen.

Ja, rører. For det er selvsagt eltefri pizzadeig det er snakk om. All gjærbakst hjemme hos oss er nå eltefri – brød, boller, pizza, kaker, rundstykker, og så videre. Og det vet jeg at jeg ikke er alene om. Boken min Eltefri bakst, ligger på bestselgerlista mens jeg skriver dette innlegget og 3. opplag er allerede i bestilling. Tilbakemeldingene har vært fenomenale og engasjementet så stort at jeg har opprettet både facebook gruppe og egen instagram konto for alle som er glad i eller nysgjerrig på eltefri baking. Bli gjerne med i gruppa og følg oss gjerne på instagram.

Når det gjelder pizzadeig så er eltefri pizzadeig ikke bare praktisk (kan lages dager i forveien) og enkelt å lage (tar deg 5 minutter, uten behov for kjøkkenmaskin) men gir en fenomenal pizzabunn. Sprø, litt seig, luftig og vanvittig god på smak. Den beste pizzabunnen med andre ord – du må bare prøve den!

Så noen tips om steking:

Jeg anbefaler at du går til innkjøp av en pizzasten. Jeg foretrekker en i stål men terracotta funker utmerket det og.

Har du i tillegg pizzaovn så er jeg nesten litt sjalu. Har du ikke så skrur du opp temperaturen på ovnen så høyt den går og varmer opp pizzastenen samtidig. Jeg liker å varme opp stenen i minst 30 minutter før jeg steker.

Jeg leker for tiden også litt med grill. Dvs at jeg slår over på varmluft med grillfunksjon og setter pizzaen på nest øverste rille i ovnen. Dette for å gi den litt ekstra farge. Pizzaen steker jeg i maks 5 minutter, og jeg holder øye med den hele tiden. Steker ovnen din litt ujevnt kan det være en god idé å snu litt på pizzaen under stekingen.

Hvit pizza med spekepølse, artisjokker og oliven

Er du glad i pizza vil du sikkert også like disse oppskriftene. Lag de med eltefri pizzadeig, så blir de enda bedre!

Hvit pizza med spekepølse, artisjokker og oliven

ingredienser
eltefri pizzadeig*
topping
 • olivenolje
 • hvitløk
 • spicy spekepølse eller chorizo
 • mozzarella
 • artisjokker i olje
 • oliven
 • chiliflak
 • frisk basilikum
fremgangsmåte

*Oppskriften på eltefri pizzabunn finner du i boken min Eltefri bakst – klikk her for å bestille den og få 50kr i rabatt og fri frakt.

Du finner også oppskriften på bloggen – klikk her.

Ovn temp. 250°C  (eller så høyt ovnen din går)

Hvor mye deig du bruker er avhengig av hvor stor pizza du vil ha og hvor tykk du liker bunnen din. Jeg lager 6 pizzaer (diam, ca. 35cm) med deigen.

Et par tips når du skal forme deigen:

 • Ikke bruk kjevle. Form deigen med hendene. Stritter den imot lar du den hvile et par minutter. Deigen vil være litt mer medgjørlig  etter noen minutters hvile.
 • Vil du ha luftigere bunn lar du bunnen hvile etter forming. Dekk den til og la den heve på et lunt sted ca. 30 minutter.
 • Form pizzadeigen direkte på pizzaspaden. Pass på å ha rikelig med mel under og rist med jevne mellomrom slik at den ikke setter seg fast. Gjør den det, løft forsiktig opp og strø litt mer mel under.

Når du her formet deigen din til en pizza:

 • Hell noen spiseskjeer olivenolje over toppen.
 • Riv eller press et hvitløksfedd over pizzaen og bruk fingrene eller baksiden av en skje til å fordele oljen og hvitløken jevnt utover.
 • Riv av noen mozzarella biter og fordel utover pizzaen (jeg bruker ca. 150g mozzarella pr.pizza)
 • Fordel tynne skiver med pølse/chorizo, artisjokker og oliven på pizzaen.
 • Topp med mer mozzarella og chiliflak.

Hvit pizza med spekepølse, artisjokker og oliven

Skyv pizzaen din på den varme pizzastenen og stek i ca. 5 minutter. Ta den ut når osten bobler og pizzaen har fått litt farge.

Hvit pizza med spekepølse, artisjokker og oliven

Pynt med frisk basilikum og kvern litt pepper over pizzaen før servering.

Hvit pizza med spekepølse, artisjokker og oliven

Jeg begynner på neste pizza så snart første pizzaen er i ovnen.

Har du pizzadeig til overs kan du enten oppbevare den videre i kjøleskapet eller steke pizzabunner (uten topping). Pizza bunnene kan fryses. Ta de ut ved behov, legg på topping (du trenger ikke å tine bunnen først) og sett i varm ovn. Superenkelt!

Følg med på bloggen for flere pizza ideer!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »