Ukens oppskrifter – 9 gode oppskrifter for uken

Da står vi her igjen. Det er søndag og tid for å planlegge ukens oppskrifter.

Dvs. får du nyhetsbrevet mitt, får du disse allerede på fredag. Det kan jo tross alt være kjekt å begynne å planlegge allerede da, kanskje til og med få gjort unna noen innkjøp. Har du ikke abonnert på nyhetsbrevet mitt kan du ta en titt på fredagens her. Hvis du har lyst å abonnere, gjør du det her.

NB! Til deg som allerede abonnerer – jeg har byttet leverandør. Om du ikke finner nyhetsbrevet i innboksen, kan det derfor hende at den ligger i søppelposten. Ta en titt der!

Men nå, skal vi ta fatt på de 9 oppskriftene jeg har valgt ut for uken som kommer.

UKENS OPPSKRIFTER

Sjekk ut alle ukens oppskrifter her.  

Blåskjell med ingefær, hvitløk, chili og kokosmelk

Blåskjell med ingefær, hvitløk og chili

Fulgte du meg på Instagram stories denne sommeren fikk du kanskje med deg at jeg disket opp med digge blåskjell. Vel, det var så godt og jeg fikk så mye feedback at jeg måtte lage de igjen og notere hva (og hvor mye) jeg hadde oppi. Det blir det oppskrift av, og nå kan du også lage disse vidunderlige blåskjell!

Klikk her for oppskriften på nydelige blåskjell

Ovnsbakt torsk

Ovnsbakt torsk

Her får torsken en smaksrik topping av brødsmuler blandet med friske urter, krydder og sitron. Fisken legges på et stekebrett, grønnsaker legges på samme stekebrett (i dette tilfellet brokkolini, men bruk gjerne brokkoli eller annet grønt) og det hele settes i ovnen. Jeg synes dette holder som middag, men server gjerne poteter (kanskje potetmos) eller ris som tilbehør.

Klikk her for oppskriften på ovnsbakt torsk

Gratinert pasta med spinat og bacon

Gratinert pasta med spinat og bacon

Ok, gratinert pasta er alltid godt! Har jeg pasta til overs fra gårsdagens middag, går de i ovnen med godt med ost på toppen. Her lager jeg den fra bunnen av, så å si. Pasta kokes mens jeg steker bacon og lager sausen. Pasta og saus blandes til slutt sammen, legges i en form, toppes med ost og settes i ovnen. Å sette den i ovnen kan du selvsagt vente med om du har lyst å tilberede frem til dette punktet.

Klikk her for oppskriften på gratinert pasta med spinat og bacon

PIzza med kantareller

Pizza med kantareller og bacon

Det er sesong for sopp – både i butikken og i skogen om du er så heldig/flink til å finne kantareller. Jeg har aldri hatt stor suksess med å finne denne vidunderlige soppen på mine skogsturer, så det blir butikkens sin for min del. Dette er selvsagt bare en måte å nyte kantareller på, men jeg anbefaler det sterkt. Sløyf bacon om du ønsker en vegetarvariant.

Klikk her for oppskriften på pizza med kantareller og bacon

HVitløksbrød

Hvitløksbrød i panne

Her har du et nytt vri på hvitløksbrødet! Legg deigen i en stekepanne (som tåler å bli satt i ovnen) topp med hvitløkssmør, ost og enda mer hvitløkssmør og sett i ovnen. Server den mens den er varm som tilbehør til høstens supper og gryteretter.

Klikk her for hvitløksbrød i panne

Minestronesuppe

Minestronesuppe

Å du vidunderlige minestronesuppen. En tomatbasert suppe med masse gode grønnsaker, pasta og i dette tilfellet grov pølse. En smaksrik, mettende suppe som kan gjerne serveres med hvitløksbrødet over eller eltefritt grovbrød under. Lag den gjerne på forhånd – men uten pasta. Da unngår du slapp, overkokt pasta. Og det vil vi jo ikke ha.

Klikk her for oppskriften på deilig minestronesuppe

Fylte paprika

Fylte paprika

Paprika er en vidunderlig grønnsak. Søt og mild i smaken, fargerik og hul inni. Perfekt til fyll! Her har jeg fylt den med en kjøttblanding krydret med tex-mex krydder. Paprikaene fylles, toppes med ost og stekes i ovnen. Lag disse gjerne på forhånd om du vil og server med annet godt tex-mex tilbehør – hot sauce, avokado, salsa, rømme, og så videre.

Klikk her for oppskriften på fylte paprika med tex-mex vri

Eltefritt grovbrød

Eltefritt grovbrød

Skal du bake brød finnes det ingen enklere metode enn den eltefrie teknikken. Rør sammen en deig (gjerne en dobbel en med det samme), la den heve over natten og stek den dagen etter. Ikke overbevist om teknikken, les mer her. Og får all del kjøp den nye boken min, Eltefri bakst her 🙂

Klikk her for oppskriften på eltefritt grovbrød

Focaccia med kanel og epler

Søt focaccia med kanel og epler

Her har du en ny variant på eplekake! En søt gjærdeig (eltefri) danner bunnen. Når den er etterhevet, gjør du som med focaccia. Heller på kanelsmøret og lager fordypninger med fingrene slik at kanelsmøret fordeles innover i kaken. Så stapper du eplebåter ned i fordypningene, lar kaken komme litt hektene igjen etter all den pirkingen og steker den. Det er opp til deg om du vil helle glasur på toppen når den er avkjølt (men gjerne fortsatt litt lunkent).

Klikk her for oppskriften på eltefri søt focaccia med kanel og epler

Det var det jeg hadde for deg denne søndagen! Jeg håper du fant noe du fikk lyst å prøve i denne utgaven av ukens oppskrifter.

Ha en nydelig uke – spis godt!

ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »