En sommersalat med en usedvanlig god dressing

En sommersalat med en usedvanlig god dressing

Er du på utkikk etter en sommersalat som metter, så har du funnet den her!

Sommerens nydeligste salat er denne friske salaten med asparges, brokkoli, avokado og annet godt. Og da har jeg ikke en gang vært inne på den smakfulle, kremet dressingen som hører til.

Det er mange elementer her, men de er alle enkle. Begynn med å sprøsteke kikerter, og lag gjerne dobbelt eller tredobbelt slik at du har. De smaker godt som en liten snack (istedenfor chips eller nøtter) og kan drysses på alle salater for litt ekstra krønsj.

Asparges og brokkoli kan kokes, stekes, dampes eller grilles – det bestemmer du. Jeg har dampet de her. Jeg har også brukt Bimi – en krysning mellom brokkoli og kinakål – som jeg elsker smaken på og er tilgjengelig i min nærbutikk for øyeblikket. Bytt den gjerne ut med brokkoli om du ikke får tak i Bimi.

Er du glad i kontrasten mellom varmt og kaldt kan du tilberede asparges og brokkoli til slutt. Det samme gjelder for eggene, men har du kokte egg allerede så bruker du selvsagt de.

Dressingen holder akkurat til denne salaten, men her kan du selvsagt også doble oppskriften om du vet det blir mer salat de neste dagene og du vil ha en litt spennende dressing.

Sommerens nydeligste salat med asparges, brokkoli og en kremet dressing

Synes du det er godt med salat til middag? Ta gjerne en titt på disse oppskriftene også:

Oppskriften tar utgangspunkt i en oppskrift fra Anna – jeg anbefaler å følge henne på Instagram for masse deilig inspirasjon!

En sommersalat med en usedvanlig god dressing – 3-4 porsjoner

ingredienser
til salaten
  • 200g Bimi eller en liten brokkoli
  • 1 bunt asparges
  • 1 pose (65g) feldsalat
  • 1 avokado i biter
  • 5-6 reddik i tynne skiver
  • 2-3 hardkokte egg
til kikertene
  • 1 boks (400g) kikerter i lake
  • 1 ts røkt paprika
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ss olivenolje
til dressingen
  • 100ml olivenolje
  • 2 ss majones
  • 2 ss rømme
  • 1 saftig lime
  • 1 ss honning
  • 1 hvitløksfedd
fremgangsmåte

En sommersalat med en usedvanlig god dressing

Ovn temp 200°

Begynn gjerne med å sprøsteke kikertene.

Hell av laken, skyll og tørk så godt du kan med tørkepapir. Skinnet vil løsne fra kikertene – disse kan du plukke ut om du vil, men det er ikke nødvendig.

Bland kikkerten med olivenolje og krydder, legg de på et stort stekebrett og sett i varm ovn. Stek i ca. 20 minutter til de er sprøe. Ta de ut og la de avkjøle.

Har du ikke hardkokte egg liggende i kjøleskapet, kan du koke egg nå.

Skjær bimi eller brokkoli i biter og asparges i staver.

Legg en liten rist i bunnen av en kjele og fyll på med litt vann. Kok opp vannet, ha oppi Bimi/brokkoli og asparges og dampkok i 3 minutter. Skyll grønnsakene i kaldt vann og la de renne godt av.

Lag dressingen. Ha alle ingrediensene opp i en liten food processor og kjør til du har en glatt dressing. Alternativt kan du rive hvitløken og blande dressingen sammen for hånd. Smak til med salt og ev. mer limesaft.

Da gjenstår det bare å sette sammen salaten.

Finn frem en salatbolle eller fat. Jeg begynner gjerne med å blande salaten med asparges og bimi.

Jeg fordeler så reddik og avokado og topper med egg og sprøstekte kikerter.

Dryss litt dressing på toppen og server resten ved siden av.

En sommersalat med en usedvanlig god dressing

Vi spiser gjerne salaten som et måltid i seg selv, gjerne med litt godt (eltefritt) brød til. Men, salaten kan selvsagt også serveres som tilbehør til sommerens grillmat for eksempel.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »