Er du på utkikk etter en sommersalat som metter, så har du funnet den her!
Sommerens nydeligste salat er denne friske salaten med asparges, brokkoli, avokado og annet godt. Og da har jeg ikke en gang vært inne på den smakfulle, kremet dressingen som hører til.
Det er mange elementer her, men de er alle enkle. Begynn med å sprøsteke kikerter, og lag gjerne dobbelt eller tredobbelt slik at du har. De smaker godt som en liten snack (istedenfor chips eller nøtter) og kan drysses på alle salater for litt ekstra krønsj.
Asparges og brokkoli kan kokes, stekes, dampes eller grilles – det bestemmer du. Jeg har dampet de her. Jeg har også brukt Bimi – en krysning mellom brokkoli og kinakål – som jeg elsker smaken på og er tilgjengelig i min nærbutikk for øyeblikket. Bytt den gjerne ut med brokkoli om du ikke får tak i Bimi.
Er du glad i kontrasten mellom varmt og kaldt kan du tilberede asparges og brokkoli til slutt. Det samme gjelder for eggene, men har du kokte egg allerede så bruker du selvsagt de.
Dressingen holder akkurat til denne salaten, men her kan du selvsagt også doble oppskriften om du vet det blir mer salat de neste dagene og du vil ha en litt spennende dressing.
Synes du det er godt med salat til middag? Ta gjerne en titt på disse oppskriftene også:
- enkel sashimisalat med laks og ris
- sprøstekt kyllingsalat
- pastasalat med spekeskinke
- pastasalat med kylling, pesto og soltørkede tomater
- fargerik og sunn byggrynsalat
- asiatisk salat med sprøstekt and
- ristet blomkålsalat med sprøstekte kikerter og avokado
Oppskriften tar utgangspunkt i en oppskrift fra Anna – jeg anbefaler å følge henne på Instagram for masse deilig inspirasjon!
Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!
Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.