BROOKIES

Brookies

Hva får du når du blander min beste oppskrift på brownies med min beste oppskrift på cookies? Brookies selvsagt!

Brookies er ikke noe jeg selv har funnet på, bare sånn at det er sagt. Og egentlig så er jeg litt tvilsom til oppskrifter i den genren, der oppskrifter skal blandes sammen og du ender opp med et monster av ett bakst. Og ja, det finnes noen monster brookies der ute – som er altfor søte, altfor klissete og ikke noe jeg hadde begitt meg ut på.

Men, disse er gode.

Og det er to grunner til det. Det første er at begge grunnoppskriftene er knallgode (ingen beskjedenhet her nei…). Det andre er måten de to deigene er fordelt.

Jeg lager nemlig en bunn med 2/3 av cookiedeigen. Dette gir en sprø kjeksbunn under hele kaken. Så fordeler jeg hele browninesrøren på toppen, før jeg former cookies av resterende cookiedeig og legger på toppen.

Du er altså garantert en kombinasjon av cookies og brownies i hver bit.

Og gjett om det er godt!

Brookies

Lyst å se hvordan jeg lager de? Klikk på filmen under….

Brookies

Glad i kaker? Ja, da har jeg mange andre gode oppskrifter på lur! Sjekk ut disse for eksempel:

Print

BROOKIES

Ovnstemperatur 180 °C

En form ca. 20×25 cm kledd med bakepapir.

NB! Cookiedeigen lager nok til brookies og ca. 12 cookies i tillegg. Jeg bruker nemlig en full oppskrift da cookiedeigen kan oppbevares kjølig (eller i frysen) slik at de kan stekes en annen dag, Jeg stekte de med det samme – for hvem er ikke glad i noen ekstra cookies?

Ingredienser

Skaler

Cookies

  • 200g smør
  • 100g sukker
  • 200g brunt sukker (farin)
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2 egg
  • 300g hvetemel
  • 1/2 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 100g grovhakket mørk sjokolade 
  • flaksalt

Brownies

  • 100g smør
  • 100g mørk sjokolade 
  • 1 ss kakao
  • 15ml espresso (sterk kaffe -valgfritt)
  • 75g sukker
  • 75g brun sukker (farin)
  • 2 egg
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt
  • 80g hvetemel
  • 1/2 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Lag cookiedeigen 

  1. Brun smøret (har du ikke gjort det før kan du gjerne lese i originaloppskrift hvordan det gjøres her) og la det avkjøle noe.
  2. Ha smøret, sukker og brunt sukker i en bolle og pisk sammen (eller bruk en kjøkkenmaskin). Tilsett vaniljeekstrakt og egg, ett om gangen. Pisk godt mellom hver.
  3. Bland hvetemel med natron og bakepulver og rør inn i røren. Rør inn sjokoladebitene. Sett deigen til side mens du lager browniesrøren.

Lag brownies

  1. Bryt sjokoladen i mindre biter og ha de oppi en bolle som tåler høy varme sammen med siktet kakao og espresso om du bruker.
  2. Brun smøret. Hell det varme smøret over sjokoladen og la det stå noen minutter før du rører det sammen til en glatt sjokolademasse.
  3. Ha egg, sukker og vaniljeekstrakt (om du bruker) oppi en bolle og pisk til en tykk eggedosis.
  4. Hell den nå litt avkjølte sjokoladeblandingen oppi eggedosisen mens du pisker.
  5. Sikt hvetemel og bakepulver inn i røren og bruk en slikkepott eller skje til å brette den inn.

Lag brookies

  1. Del cookiedeigen i 2 – du skal bare bruke halvparten for å lage brookies. Den andre halvparten kan du steke ut som cookies eller pakke godt inn i plastfolie og steke en annen dag. Deigen kan også fryses.
  2. Bruk 2/3 av cookiedeigen for brookies til å dekke bunnen av pannen med. Prøv å få det så jevnt som mulig.
  3. Hell brownies røren på toppen og jevn det ut.
  4. Form flate cookies med resten av cookiedeigen (jeg liker å lage litt forskjellige størrelser) og fordel de på toppen.
  5. Det er godt med litt ekstra sjokoladebiter på toppen av cookiesene. Og vil du virkelig sette prikken over i’en strør du hele kaken med litt havsalt.
  6. Sett brookies i varm ovn og stek i 35-40 minutter.
  7. La brookies avkjøle litt i formen før du løfter de ut med hjelp av bakepapiret og lar de avkjøle helt på rist.

Brookies holder seg godt noen dager om de ikke forsvinner med en gang. Pakk de godt inn i bakepapir, eller legg den i en kakeboks. Den forsvinner nok ganske raskt….

Slik ser mine brookies ut når jeg tar de ut av ovnen.

Brookies

Jeg liker å skjære de opp i like store ruter. Jeg fikk 20 ruter, men de kan selvsagt skjære større eller mindre.

Brookies

Enjoy!

Kommentarer

  • Reply Hege 8. oktober 2024

    Hei Ina
    Hva mener du med 1/2 espresso i brownieoppdkriften?
    Takk for herlig inspirasjon og oppskrifter ✨

    • Reply Mat På Bordet 9. oktober 2024

      Hei Hege!
      Skjønner at det var vanskelig å forstå. Jeg har nå endret det til 15ml espresso (eller sterk kaffe).
      God bakst!
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »