Altså, for en sommer!
Tenk å være så heldig å få stabilt, flott sommervær her i Østfold – halleluja!
Vi tar dette ikke for gitt og nyter i lange drag, og tillater oss bare litt klaging for at det er bitte litt varmt å sove om natten.
Innledningen her fattes derfor litt kort, for det er i hvert fall for varmt og for fint å sitte inne og jobbe. Ukens oppskrifter handler om tilbehør – og her er det mange gode tips å henet!
Jeg håper inderlig at du også nyter nydelig sommervær – det gjør oss alle godt!
Fortsatt god sommer!
klem
ina
UKENS OPPSKRIFTER – TILBEHØR
LØFT GRILLMATEN TIL NYE HØYDER MED SMAKSATTE SMØR!
Uavhengig av hva du griller (kjøtt, fisk, kylling eller grønnsaker) kan det smake enda bedre med litt smaksatt smør på toppen.
Og her har jeg noe til enhver smak! Hvitløksmør er en selvfølge, men prøv olivensmør, sennepssmør og blåmuggsmør – de er kjempegode!
SYLTET RØDLØK
eg passer på å ha et glass syltet rødløk i kjøleskapet til enhver tid. Løken bruker jeg på det meste – som tilbehør til burgere og pølser, i salater, på blingser og så videre. Ja, og så hender det at jeg spiser rett fra glasset…
SPICY SYLTEAGURKER
Små snacksagurker skjæres i båter eller skiver og syltes i en litt spicy lake. Klare til å nytes dagen etter du har laget de og avhengighetsskapende om du spør meg. Dette finner du også i kjøleskapet mitt til enhver tid!
TOMATSALAT
Nok en tomatsalat fra meg til deg. Her finner du tomater i alle former og farger toppet med sprøstekt hvitløk, knuste pinjekjerner, mozzarella og frisk basilikum.
En skikkelig innertier av en tomatsalat med masse smak som passer til det meste
VANNMELONSALAT
Om sommeren er det ingenting som er så godt som en forfriskende vannmelonsalat! Prøv gjerne denne varianten med agurk, avokado, rødløk og fetaost.
AGURKSALAT MED FENNIKEL
En forfriskende og litt annerledes agurksalat. Fennikel og en sart rømmedressing setter preg på en ellers ‘vanlig’ agurksalat. Ypperlig tilbehør til fisk!
HVITLØKSBRØD I 2 VARIANTER
Det går noen hvitløksbrød i løpet av sommeren ja!
Om du har laget hvitløkssmør fra oppskriften over, har du i prinsipp det meste klart allerede. Skjær en baguette på tverrs og smør generøst med hvitløkssmør og ost, eller skjær den i ruter. Begge er like gode, jeg synes bare at det er gøy å variere litt…
ENKEL FRUKTIS PÅ PINNE
Fruktis på pinne avkjølende og leskende. Det er også en fin måte å bruke opp sommerens frukt og bær på!
BRINGEBÆRPAI
Jeg alternerer mellom jordbærpai og bringerbærpai gjennom sommeren, men klarer aldri å bestemme meg for hvilken jeg liker best…









