Det er fortsatt ‘bare’ oktober, men jul er i full gang i butikkene. Julen kan vente for min del, jeg vil bare nyte høsten.
Tulipan knoller skal plantes på terrassen, utemøbler skal (motvillig) tildekkes og grillen skal vaskes. Vinterklær skal hentes frem fra boden, sommerklær skal pakkes ned (jeg tviholder på sommeren som du skjønner..) Stearinlys skal tennes og leiligheten skal fylles med dufter av gryteretter og gjærbakst. Det er planen for helgen. Full høstmodus med andre ord..
Vi fortsetter med høstkos i ukens oppskrifter, og her er de 9 oppskriftene jeg har plukket ut for deg denne fredagen.
Pass på å få med deg alle oppskriftene – de søte ligger nederst, og de er gode!
Kos deg med høsten!
klem
ina
UKENS OPPSKRIFTER
LAKSEPAI
Ikke la deg skremme av pai. Denne er ikke vanskelig og tar heller ikke mye tid å lage.
Jeg bruker nemlig filodeig (finnes i kjøledisken i de fleste matbutikker) som bunn. Du trenger altså bare å ‘lage’ fyllet, ha det oppi paien og sette den i ovnen.
Godt er det og, om du serverer det rett fra ovnen eller litt lunken. Gjerne med en litt crispy salat til..
KYLLING STROGANOFF
En stroganoff variant – denne gangen med kylling!
SØTPOTETSUPPE
En litt spicy variant, men ikke for spicy..
KEISERENS ROSENKÅLSALAT
Rosenkål skjært i tynne skiver servert med brødkrutonger og sprøstekt bacon. Og så var det dressing… En litt kraftig dressing som kan stå opp mot rosenkålen og dra det hele sammen. En skikkelig god salat som du kan servere som tilbehør til det meste eller bare spise som et måltid i seg selv.
PØLSER OG POTETMOS
Skikkelig digg høstmat – silkemyk potetmos med grove pølser og løksaus.
GRATINERTE POTETER
Gratinerte poteter med en vri.
ELTEFRITT FRØBRØD
Et nyldelig hverdagsbrød med masse frø på utsiden, og på innsiden. Gir ekstra god smak på blingsen din.
HAVREKJEKS
Havrekjeks med sjokolade – fort gjort å spise en for mange av disse….
ENERGIBARER
Lett å lage energibarer med dadler, kokos og sjokolade.









