Julebakst

Her i huset har forberedelsene til jul begynt. Huset er pyntet til advent og til helgen skal juletreet opp. Og før du roper ‘hva, allerede?’ kan jeg fortelle at når jeg vokste opp så pyntet vi juletreet allerede 1.advent. Dermed kunne julenissen besøke oss når det passet og ikke minst, legge igjen gaver under treet. Spenningen var stor hver morgen og vi var tre om å kjempe oss frem til juletreet for å se om julenissen hadde lagt igjen noe spennende til oss. For å si det sånn, så var det ikke noe problem å få oss ut av sengen i desember måned 🙂 Det hører også til historien at vi hadde samme juletre år etter år….

Men selv om juletreet ikke er i hus er det full rulle med julebaksten. Noe julebakst bør lages tidlig slik at det kan modnes, annen julebakst holder seg såpasss godt at man kan bake det før julestressen inntar deg.

Fruktkake med konjakk og klassisk engelsk christmas cake bør lages nå, slik at de kan modnes. Jeg anbefaler også å mate kakene regelmessig med konjakk.

Biscotti kan også lages nå. Oppbevarer du de i tett kakeboks, varer de frem til jul om du ikke smugspiser de i mellomtiden. De egner seg også veldig godt som gaver. Pakk de i cellofan eller kjøp en liten kakeboks, sett på sløyfe og skriv til/fra lapp og gaven er klar. Her på bloggen finner du oppskrifter på biscotti med dadler, havregryn, kanel og kardemomme, biscotti med appelsin og hasselnøtter, sjokoladebiscotti og biscotti med tranebær og pistasjnøtter.

En god pepperkakedeig er en nødvendighet i julen. Lager du noen kilo med deig har du nok til deg selv og til å gi bort. Pakk det inn i plastbegere og oppbevar kjølig til du skal gi det bort eller bruke det selv. Holder godt i kjøleskapet 2-3 uker.

Sjokoladepepperkaker er en stor favorit her hjemme og bakes så snart det er snakk om jul. Disse holder seg ikke så godt. Hvor lenge de holder seg vet jeg ikke for innen en uke er de mystisk borte…..

Er du i gang med julebaksten?

Kommentarer

  • Reply growntocook 12. desember 2012

    Jeg måtte vente til at Sinterklaas reiste tilbake til Spania 6.desember (det er ikke lov til å begynne med julebakst før det, her i Nederland :-)) men har allerede bakt fire slags småkaker. Disse er våre favoritter; http://www.growntocook.com/?p=457

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »