Pepperkake brownies

Pepperkake brownies

Julen er reddet – av pepperkake brownies!

For når du ikke vet hva du skal servere som dessert, ta med til et julebord eller -avslutning og du heller ikke har tid til noe veldig fancy, men likevel ønsker å lage noe godt – ja – da er pepperkake brownies svaret!

Dette er superdigge brownies. Saftige, litt konfektaktig når du kommer inn mot midten og med god pepperkakesmak. Ja, for her har jeg virkelig vært modig og lagt til masse krydder for at det skal ikke være noen tvil om hva denne kaken skal smake som. En krysning mellom en brownie og en pepperkake.

Server gjerne med is eller krem som dessert. Litt bær eller en fruktsalat hadde heller ikke vært dumt som tilbehør.

Hva gjelder pynting brukte jeg en sjablong som jeg kjøpte for noen år siden i USA. Du kan lage din egen (tenk papirstjerne) eller bruke blonder. Du kan også bare drysse med melis uten sjablong, pynte med sjokoladekuler eller annen julegodt. Jeg er sikker på at du finner på noe lurt.

Stek den gjerne i en ovnfast form slik jeg har gjort her, slik at du kan servere direkte derfra. Alternativt kan du steke den i rund kakeform og legge den ferdigstekte kaken på et kakefat. Gjerne med stett – det er alltid litt ekstra stas.

PS. du kan selvsagt sløyfe krydderet og ‘bare’ lage brownies. Det er digg det og!

Er du på utkikk etter juledessert kan jeg også tipse om følgende oppskrifter:

Pepperkake brownies

Pepperkake brownies

ingredienser
  • 250 g smør eller margarin
  • 200 g kokesjokolade
  • 4 egg
  • 300 g brunt sukker
  • 200 g hvetemel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 2 ts malt kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts allehånde
  • 1/2 ts malt muskatnøtt
  • 1/2 ts malt nellik
  • 2 ss kakao
fremgangsmåte

Ovn temp. 180°C

Smelt smør eller margarin i en kjele. Ta kjelen av varmen

Ha oppi sjokoladen (brekk det gjerne i ruter) og la det ligge noen minutter. Rør sammen.

La det avkjøle.

Pisk inn egg, ett om gangen.

Rør inn sukker.

Bland hvetemel med bakepulver, krydder og kakao.

Sil det tørre inn i kjelen og rør sammen.

Hell deigen i en form (min måler 27cm i diameter, og det gikk akkurat….).

Sett formen i varm ovn og stek i ca. 30 minutter. Kaken skal fortsatt være litt myk i midten.

La den avkjøle.

Pepperkake brownies

Vil du pynte den litt ekstra til jul kan du lage eller kjøpe en sjablong. Blonder er også fine å bruke.

Legg sjablongen på kaken.

Pepperkake brownies

Og sikt melis over kaken.

Pepperkake brownies

Løft sjablongen forsiktig av kaken.

Pepperkake brownies

Kaken holder seg god og saftig i opptil 4 dager. Oppbevar den gjerne godt innpakket og kjølig.

 

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »