
Skal du gjøre noe litt fancy med poteter er det duchessepoteter (eller hertuginnepoteter om du vil) du skal lage.
Dette er rett og slett poteter blandet med fløte, eggeplommer, smør og krydder til en deilig potetmos. Potetmosen har du oppi en sprøytepose slik at du kan lage små roser (eller hvilken som helst annen form). Disse stekes i stekeovnen til de er gjennomvarme og har fått fin farge.
Komplisert eller vanskelig er det altså ikke. Litt tidskrevende ja, men likevel ikke så mye. Potetmosen lager du kjapt. Å sprøyte potetmosen til små roser tar heller ikke så lang tid. Og steking, tja det tar 15-20 minutter.
Lag gjerne duchessepoteter på forhånd. Når de først er stekt holder de formen ganske godt. Skal du oppbevare de et døgn bør de oppbevares kjølig. Sett de på et stekebrett, pensle de med litt smeltet smør og sett de i ovnen igjen før servering.
Ha duchessepoteter på et fat og dryss med litt friske urter. Persille eller gressløk for eksempel. Server gjerne til kjøttretter eller som fingermat, gjerne med en litt spicy tomatchutney.

Glad i poteter? Da har jeg flere gode potetoppskrifter du bør ta en titt på:
- boulangère poteter
- fløtegratinerte poteter
- skikkelig sprøstekte poteter
- fondant poteter
- ovnsbakte poteter med eddik
- spicy fyrstikkpoteter
- ovnsbakte poteter med løk og bacon
- potetstappe med blomkål og urter
