Duchessepoteter

Duchessepoteter

Skal du gjøre noe litt fancy med poteter er det duchessepoteter (eller hertuginnepoteter om du vil) du skal lage.

Dette er rett og slett poteter blandet med fløte, eggeplommer, smør og krydder til en deilig potetmos. Potetmosen har du oppi en sprøytepose slik at du kan lage små roser (eller hvilken som helst annen form). Disse stekes i stekeovnen til de er gjennomvarme og har fått fin farge.

Komplisert eller vanskelig er det altså ikke. Litt tidskrevende ja, men likevel ikke så mye. Potetmosen lager du kjapt. Å sprøyte potetmosen til små roser tar heller ikke så lang tid. Og steking, tja det tar 15-20 minutter.

Lag gjerne duchessepoteter på forhånd. Når de først er stekt holder de formen ganske godt. Skal du oppbevare de et døgn bør de oppbevares kjølig. Sett de på et stekebrett, pensle de med litt smeltet smør og sett de i ovnen igjen før servering.

Ha duchessepoteter på et fat og dryss med litt friske urter. Persille eller gressløk for eksempel. Server gjerne til kjøttretter eller som fingermat, gjerne med en litt spicy tomatchutney.

Duchessepoteter

Glad i poteter? Da har jeg flere gode potetoppskrifter du bør ta en titt på:

Duchessepoteter – ca. 30 stykker

ingredienser
  • 800g melne poteter
  • 50g smør eller margarin
  • 3 ss fløte (kan erstattes med melk)
  • 3 eggeplommer
  • salt, pepper, muskatnøtt
fremgangsmåte

Ovn temp. 200°C

Kok potetene møre. Skrell og mos de så fint som mulig.

Har potetene fått lov til å avkjøle, smeltes smøret før det tilsettes. Hvis potetene fortsatt er varme kan smøret tilsettes direkte.

Mos smøret inn i potetene.

Rør inn fløte og eggeplommer.

Smak til med salt og pepper og en liten klype revet muskatnøtt.

Ha potetmosen i en sprøytepose med en stor stjerne tut.

Sprøyt ut topper på et stekebrett dekket med bakepapir.

Duchessepoteter

Sett potetene i varm ovn og stek i 15-20 minutter til de er gjennomvarme og har fått litt farge.

Duchessepoteter

Mine ser ut som roser…

Duchessepoteter

Duchessepoteter smaker godt varme, lunkne eller romtemperert.

Håper det frister å lage de!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »