Hvit pizza er blitt en ny favoritt hjemme hos oss – og tro meg, vi har gjennom årene spist mye pizza!
Hver fredag er det nemlig pizzakveld hjemme hos oss. Og hver tirsdag (eller onsdag om jeg har glemt å gjøre det på tirsdag) rører jeg sammen deigen for pizzabunnen.
Ja, rører. For det er selvsagt eltefri pizzadeig det er snakk om. All gjærbakst hjemme hos oss er nå eltefri – brød, boller, pizza, kaker, rundstykker, og så videre. Og det vet jeg at jeg ikke er alene om. Boken min Eltefri bakst, ligger på bestselgerlista mens jeg skriver dette innlegget og 3. opplag er allerede i bestilling. Tilbakemeldingene har vært fenomenale og engasjementet så stort at jeg har opprettet både facebook gruppe og egen instagram konto for alle som er glad i eller nysgjerrig på eltefri baking. Bli gjerne med i gruppa og følg oss gjerne på instagram.
Når det gjelder pizzadeig så er eltefri pizzadeig ikke bare praktisk (kan lages dager i forveien) og enkelt å lage (tar deg 5 minutter, uten behov for kjøkkenmaskin) men gir en fenomenal pizzabunn. Sprø, litt seig, luftig og vanvittig god på smak. Den beste pizzabunnen med andre ord – du må bare prøve den!
Så noen tips om steking:
Jeg anbefaler at du går til innkjøp av en pizzasten. Jeg foretrekker en i stål men terracotta funker utmerket det og.
Har du i tillegg pizzaovn så er jeg nesten litt sjalu. Har du ikke så skrur du opp temperaturen på ovnen så høyt den går og varmer opp pizzastenen samtidig. Jeg liker å varme opp stenen i minst 30 minutter før jeg steker.
Jeg leker for tiden også litt med grill. Dvs at jeg slår over på varmluft med grillfunksjon og setter pizzaen på nest øverste rille i ovnen. Dette for å gi den litt ekstra farge. Pizzaen steker jeg i maks 5 minutter, og jeg holder øye med den hele tiden. Steker ovnen din litt ujevnt kan det være en god idé å snu litt på pizzaen under stekingen.
Er du glad i pizza vil du sikkert også like disse oppskriftene. Lag de med eltefri pizzadeig, så blir de enda bedre!
- grønn vegetarpizza med brokkoli og avokado
- hvit pizza
- caprese pizza
- en absolutt ikke kjedelig vegetarpizza
- pizza med chorizo og tomater
- pizza med biff og paprika
- caprese pizza
- pizza med skinke og ananas