Er du glad i lettvinte, smakfulle middager tenker jeg at ovnsbakt kylling med soyasaus og honning er midt i blinken for deg!
Prinsippet er utrolig enkelt. Man blander sammen en marinade og lar kyllingen marinere. Minst en halvtime, men gjerne lengre. Er du god til å planlegge kan du for eksempel gjøre dette om morgenen, legge kyllingen og marinaden i kjøleskapet og ta det frem når du kommer hjem fra jobb.
Kyllingen og marinaden legges i en ildfastform eller panne slik jeg har gjort her og settes i ovnen. Jeg liker å vende kyllingen mens den steker og øse marinaden som har samlet seg i bunnen av formen over kyllingen. Men, det er ikke nødvendig. Jeg liker også å sett kyllingen under grillen (i ovnen) noen minutter på slutten for å gi den en fin farge og skorpe, men igjen det er ikke nødvendig.
Mens kyllingen er i ovnen kan du lage tilbehør. Nudler med hvitløk for eksempel som vist i bildet øverst. Eller kanskje du vil lage brokkoliris til? Eller hva med thai-nudler?
Kyllingen smaker veldig godt kaldt også – lag gjerne derfor gjerne dobbelporsjon når du først er i gang, så kan du ta ha kylling til lunsj eller middag dagen etter også.
Du finner mange gode kyllingretter her på bloggen – ta gjerne en titt på disse for eksempel:
- sesamkylling
- kylling med cashewnøtter
- thai (larb) salat med kylling
- kremet pasta med kylling og erter
- teriyaki kylling med grønnkål og ris
- lun byggrynsalat med kylling
- tacosalat med kylling
- spicy kyllingsalat med ris og hummus
Ovnsbakt kylling med soyasaus og honning – 3-4 porsjoner
Sjekk her hos dyrevernalliansen hvilke kyllingprodusenter som er best på dyrevelferd før du går og handler.
Jeg prøvde oppskriften til en hel kylling på nyttårsaften å alle sa nydelig
Hyggelig å høre at du prøvde oppskriften, enda hyggeliger å høre at det smakte!
Fantastisk Fin oppskrift.