Ovnsbakt kylling med soyasaus og honning

Ovnsbakt kylling med soyasaus og honning

Er du glad i lettvinte, smakfulle middager tenker jeg at ovnsbakt kylling med soyasaus og honning er midt i blinken for deg!

Prinsippet er utrolig enkelt. Man blander sammen en marinade og lar kyllingen marinere. Minst en halvtime, men gjerne lengre. Er du god til å planlegge kan du for eksempel gjøre dette om morgenen, legge kyllingen og marinaden i kjøleskapet og ta det frem når du kommer hjem fra jobb.

Kyllingen og marinaden legges i en ildfastform eller panne slik jeg har gjort her og settes i ovnen. Jeg liker å vende kyllingen mens den steker og øse marinaden som har samlet seg i bunnen av formen over kyllingen. Men, det er ikke nødvendig. Jeg liker også å sett kyllingen under grillen (i ovnen) noen minutter på slutten for å gi den en fin farge og skorpe, men igjen det er ikke nødvendig.

Mens kyllingen er i ovnen kan du lage tilbehør. Nudler med hvitløk for eksempel som vist i bildet øverst. Eller kanskje du vil lage brokkoliris til? Eller hva med thai-nudler?

Kyllingen smaker veldig godt kaldt også – lag gjerne derfor gjerne dobbelporsjon når du først er i gang, så kan du ta ha kylling til lunsj eller middag dagen etter også.

Ovnsbakt kylling med soyasaus og honning

Du finner mange gode kyllingretter her på bloggen – ta gjerne en titt på disse for eksempel:

Ovnsbakt kylling med soyasaus og honning – 3-4 porsjoner

Sjekk her hos dyrevernalliansen hvilke kyllingprodusenter som er best på dyrevelferd før du går og handler.

ingredienser
  • 600g kyllinglår
  • 3 ss honning
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts sesamolje
  • saften av en halv lime
  • 2 hvitløksfedd, finrevet
  • ca. 2 cm fersk ingefær, finrevet
  • 1-2 vårløk til pynt
fremgangsmåte

Ovn temp. 220°C

Bland honning, soyasaus, oljer, limesaft, hvitløk og ingefær sammen. Hell over kyllingen og la det marinere minst en halvtimes tid. Kan du la den marinere lengre setter du kyllingen i kjøleskapet.

Ha kyllingen og marinaden i en ildfastform eller panne.

Ovnsbakt kylling med soyasaus og honning

Sett i varm ovn og stek i 20 minutter eller til kyllingen din er gjennomstekt (tiden vil være avhengig av størrelsen på lårene).

Har du grillfunksjon i ovnen, kan du gjerne sette kyllingen under grillen 2-3 minutter mot slutten av steketiden for å ekstra fin farge.

Ovnsbakt kylling med soyasaus og honning

Strø vårløk på toppen og server.

Ovnsbakt kylling med soyasaus og honning

Jeg kan love deg at dette er godt!

Ovnsbakt kylling med soyasaus og honning

Kommentarer

  • Reply Nils Lauvstad 31. desember 2021

    Jeg prøvde oppskriften til en hel kylling på nyttårsaften å alle sa nydelig

    • Reply Mat På Bordet 6. januar 2022

      Hyggelig å høre at du prøvde oppskriften, enda hyggeliger å høre at det smakte!

  • Reply Yngvar Nilsen 13. november 2021

    Fantastisk Fin oppskrift.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »