Marokkansk couscoussalat

Marokkansk couscoussalat

Marokkansk couscoussalat er en meget fargerik salat med milde, men spennende smaker.

Couscous er lett å tilberede. Man tilsetter like mye kokende vann som couscous og lar det trekke en 5 minutters tid til vannet er absorbert. Så røres det rundt med en gaffel for å lufte og separere kornene slik at du ikke får store klumper med couscous.

Mens couscousen er varm tilsettes krydder og urter før den blandes sammen med de andre ingrediensene – squash, paprika, appelsin og rosiner. Er du ikke glad i rosiner kan du erstatte dette med tørket aprikos. Det er nemlig veldig godt med litt tørket frukt i salaten.

Du står selvsagt fritt til å endre på grønnsakene som du tilsetter couscousen. Grillet aubergine og squash for eksempel er veldig godt i salaten. Og skulle du ikke få tak i granateple er ikke det så farlig. Den er dog interessant og vakker å ha med.

Marokkansk couscoussalat

Er du glad i gode salater? Du finner en hel del oppskrifter på bloggen, men her er noen jeg er spesielt glad i:


SKIKKELIG GODE SALATER

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!

Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.


Marokkansk couscoussalat – 4 – 6 porsjoner

ingredienser
  • 300 ml couscous
  • 300 ml vann
  • 1 ts salt
  • 2 ts spisskummen*
  • 1 ts malt ingefær*
  • 1 ts paprika*
  • 2 ss olivenolje
  • 1 appelsin
  • 1/2 grønn squash
  • 1 rød paprika
  • 3-4 reddik
  • ca. 50 g rosiner
  • 4 ss grovhakket frisk persille
  • frø fra 1 granateple
fremgangsmåte

*har du krydderblandingen Ras El Hanout, kan du bruke 3 ts av dette i stedet for spisskummen, paprika og ingefær

Marokkansk couscoussalat

Kok opp vannet og ha oppi saltet. Ta av varmen, hell oppi couscous og sett på lokk. Vent ca. 5 minutter til vannet er absorbert.

Rør i couscous’en med en gaffel. Tilsett krydder og finrevet skall fra appelsinen. Rør sammen. Rør inn olivenolje og persille. Smak til med salt.

Skjær squash og paprika i biter. Skjær reddik i fine skiver.

Segmenter appelsinen og skjær i biter. Skjær toppen og bunnen av appelsinen og sett den på et fjøl. Bruk kniven til å skjære skallet av, få med så mye av det hvite som du kan. Hold den skrelte appelsinen i hånden og skjær på hver sin side av membranen for å løfte ut fine appelsin båter. Skjær båtene i biter.

Bland den krydrete couscousen med squash, paprika, appelsin, rosiner og frø fra granateplet.

Smak til med salt om nødvendig.

Marokkansk couscoussalat

Salaten egner seg godt som tilbehør til grillmat, men kan også nytes som et måltid i seg selv.

Kommentarer

  • Reply Marte 21. juni 2020

    Hvordan er det å lage denne dagen før servering?

    • Reply Mat På Bordet 21. juni 2020

      Hei Marte
      Det går helt fint å lage denne dagen i forveien.
      Rosiner vil dra til seg væske fra salaten om de står en dag og granateplefrø kan farge av.
      Disse to elementen hadde jeg derfor ventet med å blande i til dagen for servering.
      Litt ekstra frisk persille til pynt kan også være kjekt å ha 😉
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »