Marokkansk couscoussalat er en meget fargerik salat med milde, men spennende smaker.
Couscous er lett å tilberede. Man tilsetter like mye kokende vann som couscous og lar det trekke en 5 minutters tid til vannet er absorbert. Så røres det rundt med en gaffel for å lufte og separere kornene slik at du ikke får store klumper med couscous.
Mens couscousen er varm tilsettes krydder og urter før den blandes sammen med de andre ingrediensene – squash, paprika, appelsin og rosiner. Er du ikke glad i rosiner kan du erstatte dette med tørket aprikos. Det er nemlig veldig godt med litt tørket frukt i salaten.
Du står selvsagt fritt til å endre på grønnsakene som du tilsetter couscousen. Grillet aubergine og squash for eksempel er veldig godt i salaten. Og skulle du ikke få tak i granateple er ikke det så farlig. Den er dog interessant og vakker å ha med.
Er du glad i gode salater? Du finner en hel del oppskrifter på bloggen, men her er noen jeg er spesielt glad i:
- spinatsalat med tomater, mozzarella og spekeskinker
- pastasalat med spekeskinke
- pastasalat med kylling, pesto og soltørkede tomater
- pastasalat med tomat, avokado og mozzarella
- blomkålsalat med ristede kikerter
- fargerik og sunn byggrynsalat
- asiatisk salat med sprøstekt and
- ristet blomkålsalat med sprøstekte kikerter og avokado
Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!
Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.
Hvordan er det å lage denne dagen før servering?
Hei Marte
Det går helt fint å lage denne dagen i forveien.
Rosiner vil dra til seg væske fra salaten om de står en dag og granateplefrø kan farge av.
Disse to elementen hadde jeg derfor ventet med å blande i til dagen for servering.
Litt ekstra frisk persille til pynt kan også være kjekt å ha 😉
ina