Kylling souvlaki – en lettvint og sunn middag

Kylling souvlaki

Kylling souvlaki altså!

Har du vært i Hellas har du helt sikkert vært bort i denne retten bestående av kylling marinert i yoghurt og stekt på spyd. Kyllingen serveres gjerne med tzatziki, friske grønnsaker og gjerne noe godt brød til.

Serverer du pitabrød til, kan du fylle disse med kylling, tzatziki og grønnsaker og spise som en sandwich. Som du ser på bildet har jeg lagt brødet på bunnen, toppet med salat og kyllingen. Jeg har også valgt å lage en enkel yoghurt dressing som kan drysses over det hele i stedet for tzatziki.

La gjerne kyllingen marinere over natten (eller om du ikke rakk det, legg det i marinaden om morgenen) og stek kyllingen til middag. Grill den gjerne, alternativt kan kyllingen stekes i ovnen eller i en stekepanne. Så gjenstår det bare å lage dressingen, skjære opp grønnsaker og varme opp pitabrødet.

Og bare sånn at du vet det, egner denne retten seg godt til picnic’en. Stek/grill kyllingen på forhånd og pakk den, salaten og dressingen hver for seg. Ta maten med deg på tur og nyt finværet!

Kylling souvlaki

Er du glad i lettvinte middager med kylling kan jeg også anbefale følgende oppskrifter

Kylling souvlaki – ca. 4 porsjoner

Sjekk her hos dyrevernalliansen hvilke kyllingprodusenter som er best på dyrevelferd før du går og handler.

ingredienser
kylling & marinade
  • 600 g kyllingfilet
  • 100ml yoghurt naturell
  • saften og skall av 1/2 sitron
  • 1 hvitløksfedd, finrevet
  • 1 ts tørket oregano
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
yoghurt dressing
  • 200ml yoghurt naturell
  • 1 hvitløksfedd, finrevet
  • ca. 1 ss friske urter (gressløk, koriander, persille, e.l.)
  • salt, pepper
serveres med
  • pita brød
  • salat
  • agurk
  • fine skiver med rød løk
  • tomater
fremgangsmåte

Kylling souvlaki

Skjær kyllingen i biter.

Bland yoghurt med sitron, hvitløk, oregano, salt og pepper. Legg kyllingen i marinaden og sett kjølig. La kyllingen marinere minst 3 timer og opptil 24.

Løft kyllingen ut av marinaden og tre på spyd.

Legg spydene på varm grill og grill 5-7 minutter på hver side. Alternativt kan du steke de i stekepanne.

Ønsker du å steke de i ovnen – legg de på en smurt bakeplate med avstand i mellom. Stek i ca. 15min på 220° og snu de halvveis i steketiden.

Mens kyllingen steker/griller blander du sammen ingrediensene til dressingen. Smak til med salt og pepper.

Husk også å tilberede salaten og varm gjerne opp pitabrødet.

Server alt samlet.

Kylling souvlaki

Håper det smaker!

Kommentarer

  • Reply Øyvind Korneliussen 17. august 2020

    Siden er helt ødelagt av reklame, noe reklame kan jeg forstå da det er penger å tjene på dette, men denne siden har gått litt forlangt.
    Ellers en god oppskrift.

    • Reply Mat På Bordet 19. august 2020

      Hei Øyvind
      Jeg beklager at du opplever annonsene som forstyrrende.
      Etter 10 år uten annonser er disse nå en forutsigbar inntekt (i en ganske uforutsigbar tid) som gjør at jeg kan dekke noen av kostnadene jeg har med å drifte en blogg på denne størrelsen.
      Jeg er inn i en prøveperiode for å finne optimal plassering, antall og størrelser av annonser og håper å lande på noe som gir god avkastning uten å ødelegge brukervennligheten.
      Jeg håper du har forståelse for situasjonen og fortsetter å bruke bloggen.
      hilsen
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »