Magisk gode kokosruter med sjokolade!

Magiske kokosruter med sjokolade

Magisk gode kokosruter med sjokolade er på bloggen igjen folkens!

Det finnes så mange gode oppskrifter her på bloggen (ja, dette er litt selvskryt) at de fortjener å bli hentet frem fra arkivet, pusset litt på og presentert igjen. Og denne oppskriften på kokosruter er en av de (opprinnelig oppskrift finner du her).

Litt usikker på om jeg skulle kalle disse for kokosruter eller kokosbar, men bestemte meg for å gå med originaltittel med litt flere beskrivende adjektiver..

Kokosruter er knallenkelt å lage! En how-to film kommer på Instagram, men i mellomtiden er det bare å følge oppskriften og steg for steg bilder i fremgangsmåten.

Oppskriften består av to deler. En kjeksbunn som du steker først, og så toppingene som strøes over den varme bunnen før den settes i ovnen igjen.

Og bare for å lure et lite tips her – det er lurt å ha litt overheng på bakepapiret, slik at du enkelt kan løfte kaken ut av formen og over på en rist for avkjøling.

Så er det bare å skjære kaken i ruter! Oppbevar de gjerne i en kakeboks om de skal spises i løpet av de neste dagene. Vil du oppbevare de lengre kan du legge de i frysen.

Da er det bare å håpe at kaken frister og at du hiver deg over oppskriften! God bakst!

Magiske kokosruter med sjokolade

Glad i kokos? Det er jeg og!! Ta gjerne en titt på flere oppskrifter med kokos:

Magisk gode kokosruter med sjokolade

ingredienser
  • 250g kald smør eller margarin
  • 100g melis
  • 200g hvetemel
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 100g havregryn
  • 200g mørk sjokolade, grovhakket
  • 150g mandler, grovhakket
  • 150g kokosmass
  • 1 boks sukret kondensert melk
fremgangsmåte

Ovn temp. 180ºC

Rektangulær form, ca 20x30cm kledd med bakepapir.

Skjær smøret i biter og ha den oppi en food processor sammen med melis, hvetemel og vaniljeekstrakt. Sett maskinen i gang og kjør til du ser at det begynner å komme sammen.

Ha oppi havregryn og kjør igjen til blandet.

Deigen skal være smulete, men skal henge sammen når du klemmer en bit mellom fingrene.

Hell blandingen oppi formen og press det godt ned med hendene. Prøv å få så jevn flate som mulig.

Sett kaken i ovnen og stek i 20 minutter.

Grovhakk sjokoladen og nøttene mens kaken står i ovnen.

Ta kaken ut av ovnen og strø med sjokolade og mandler…

og kokosmasse.

Hell den søte kondenserte melken så jevnt som mulig over kaken.

Sett kaken tilbake i ovnen og stek i 15 minutter til.

Ta kaken ut av ovnen og strø med mer kokosmasse mens den fortsatt er varm. Dette steget er valgfritt, men jeg synes det er pent med et friskt lag med kokos på toppen.

Ta tak i bakepapiret og løft kaken over på et rist.

La den avkjøle helt før du skjærer den i ruter.

Magiske kokosruter med sjokolade

Her ser du lagene – kjeksbunn toppet med sjokolade, nøtter og kokos…

Magiske kokosruter med sjokolade

Da er det bare å håpe at jeg har fristet nok og at du prøver oppskriften!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »