En usedvanlig god KYLLINGSALAT med avokadodressing

En usedvanlig god KYLLINGSALAT med avokadodressing

Jeg lover, det er ikke vanskelig å lage usedvanlig god KYLLINGSALAT med avokadodressing. Du trenger bare gode ingredienser, og å behandle de pent.

Alle ingredienser er viktige, men la oss ikke stikke under en stol at kyllingen spiller en stor rolle her. Det er tross alt en kyllingsalat.

Bruk gjerne økologisk kylling eller kylling som du vet har levd under gode vilkår. Dyrevernalliansen har en god oversikt (se den her) og anbefaler på generelt grunnlag kylling fra Hovelsrud, Holte økologisk, Stange, Solvinge, Lerstang, Lovise eller Änglamark.

Bruk også gjerne kyllinglår. Kjøttet er ekstra saftig og god.

Kyllinglår uten ben fra ovennevnte produsenter er ikke så lett å få tak i dessverre (enda). Kjøp gjerne kyllinglår med ben og ben de ut eller ty til kyllingbryst om det er litt for mye. Salaten blir digg med kyllingbryst også.

Det siste tipset mitt er å la kyllingen hvile før du skjærer den opp. Dette gjelder for all slags kjøtt – også kylling. Lar du kjøttet hvile etter steking jevner temperaturen seg ut og kjøttsaften fordeler seg jevnt i kjøttet. Og det gir bedre smak!

Av salat har jeg valgt å bruke baby spinat som er mild i smak og ruccola som er kraftig og litt peprete. Du kan selvsagt bruke annen salat om du ønsker. Sukkererter ble blandet inn i salaten, fordi jeg hadde en halv pose å bruke opp. Vil du fortsette med grønt tema kan du gjerne blande inn agurk eller hva med litt grillet asparges nå som vi nærmer oss sesong?

Avokadodressingen er gull til denne salaten synes jeg – litt fyldig, nesten som en dipp. Litt godt brød til det hele er ikke dumt. Kanskje du har lyst å servere en deilig focaccia til for eksempel?

En usedvanlig god KYLLINGSALAT med avokadodressing

Dette er ikke den første (og heller ikke den siste) kyllingsalaten du finner på bloggen – ta gjerne en titt på disse også. De er også usedvanlig gode…


SKIKKELIG GODE SALATER

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!

Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.


En usedvanlig god KYLLINGSALAT med avokadodressing – 4 porsjoner

ingredienser
  • 600g kyllinglårkjøtt, uten ben
  • salt, pepper
  • 1 avokado
  • 1 pose (65g) baby spinat
  • 1 pose (65g) ruccola
  • en god håndfull sukkererter
  • 2 vårløk
  • syltet rødløk (valgfritt)
avokadodressing
  • 1 avokado
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 lime
  • olivenolje
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Oppskrift på syltet rødløk finner du her. 

Krydre kyllingen med salt og pepper på begge sider.

Ha litt olje i en stekepanne og stek til gyllen og gjennomstekt. Løft kyllingen over på et fat og la den hvile.

Kyllingen kan gjerne grilles om du ikke vil steke den i panne.

Lag dressingen.

Ha avokado, hvitløk og litt lime juice i en food processor og kjør til glatt og jevnt. Spe ut med olivenolje (eller vann) til du har en litt tykk dressing. Smak til med mer lime juice om nødvendig, salt og pepper.

Fordel salat på et fat og strø med sukkererter som du har skjært på langs.

En usedvanlig god KYLLINGSALAT med avokadodressing

Fordel avokadoskiver på toppen av salaten.

Skjær kyllingen i skiver og legg pent opp på salaten.

Dryss med vårløk og syltet rødløk om du bruker.

Server salaten med avokadodressing og ekstra lime.

En usedvanlig god KYLLINGSALAT med avokadodressing

Server gjerne med godt brød til!

En usedvanlig god KYLLINGSALAT med avokadodressing

Kommentarer

  • Reply Anne-Gunn Vadheim 22. april 2022

    Kyllingsalaten var kjempegod. Avocadokremen gjorde susen.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »