Det er busy om dagen.
Prosjektet «sjekk puppene dine» er i gang (se Instagram innlegget her) og boken min Eltefri Bakst rundet år. 4 år for å være nøyaktig.
Helt utrolig at det er gått 4 år siden Eltefri bakst kom ut. Og så gøy at boken bare selger og selger. At man blir betatt av eltefri bakst er jeg ikke overrasket over. Har du først prøvd å bake eltefritt blir du fort hekta. Å kunne bake så fine og gode brød med så lite innsats er rett og slett berusende…
Det er ikke det eneste som skjer om dagen. Jeg holder på med enda et prosjekt, som er stort og som jeg jammen ikke var sikker på om jeg skulle kunne klare. Jeg vet fortsatt ikke om jeg klarer det, så inntil videre holder jeg det til meg selv. Du vet, bare i tilfelle jeg ikke får det til.
Du skal dog vite at jeg har det veldig gøy på jobb. Det er herlig å være tilbake. Jeg er ikke helt på nivå som før sykdom, men jeg føler meg heldig som har kommet så godt ut av det.
Men, nok snikksnakk. Du er her for ukens oppskrifter og de finner du under. Litt av hvert igjen, jeg må si det finnes masse godt på bloggen min.
Ha en nydelig uke!
klem
Ina ♡
UKENS OPPSKRIFTER
Gratinerte poteter med en vri
Si hei til gratinerte hash browns, eller røstipoteter som de også kan kalles.
Dette er en innertier av en potetrett og du finner den selvfølgelig i boka mi POTETKOKEBOKA. For deg som ikke har kjøpt boken min enda, så finner du nå også oppskriften på bloggen.
Disse er ikke bare gode, men kan også forberedes i forkant og oppbevares kjølig frem til du skal sette de i stekeovnen. Perfekt om du har lovet å ta med deg poteter som ditt bidrag til middagen, eller om du bare liker å planlegge.
Håper at dette serveres straks på alle middagsbord!
Thai laks
Serveres med brokkoliris som du også finner oppskrift på her.
Lapskaus
Norsk tradisjonsmat på sitt beste!
UKENS SALAT
Ristet blomkålsalat
Dette er en innertier av en salat – også på vinterstid. Og kanskje nettopp i vinterstid.
Byggryn kan du ha i eller sløyfe. Jeg anbefaler selvsagt med. Det metter og salaten holder da fint som eneste tilbehør til kjøtt eller kylling. Den kan selvsagt også spises som et måltid i seg selv.
Biff ragu
Krever litt tid, men er så absolutt verdt innsatsen!
Shepherds pie
En utrolig digg variant med søtpotetmos som lokk.
Eltefritt halvgrovt brød med solsikkekjerner
Eller hverdagsbrødet som jeg også liker å kalle det.
For ja, det er enkelt å bake eget brød. Særlig med den eltefrie teknikken. Men, det er ikke bare enkelt, eltefritt brød er godt for deg. Ingen skumle ingredienser, og lettere fordøyelig netopp på grunn av den lange hevetiden.
Ekstra bonus – det er billigere enn kjøpebrød !
Sjokoladebrioche
Brioche er godt, men alt er bedre med sjokolade….
Enkle energibarer
Så enkle å lage, og full av energi….