eg kjenner på at det er litt vanskelig å komme i gang.
Så mange ideer er samlet opp igjennom sommeren at jeg er litt usikker på hvor jeg skal starte. Et luksusproblem kanskje, men litt overveldende.
Men, jeg er så smått i gang! Og det kjennes godt!
Sensommeren nytes fortsatt og litt reise står for tur de neste ukene (Belgia og Trondheim). Bursdager skal feires, venner skal treffes og familie besøkes. Det er mye som skal taes igjen etter en bedagelig ferie på hytta.
Hverdagen er her og med det kommer rutinene på plass igjen. Middager skal lages og matpakker skal pakkes.
Ukens oppskrifter håper jeg vil hjelpe deg litt på vei. Gode, raske middager er hovedfokus, samt litt god bakst som kan fryses og ev legges ved matpakken.
Jeg har også tatt med oppskriften på langtidskokt kjøttsaus. Ja, det tar litt tid å lage, men mesteparten av tiden er koketid og da kan du også gjøre noe annet. Poenget mitt, er at dette er en god investering av tiden din, for kjøttsausen kan fryses. Jeg fryser i porsjoner for 2, slik at jeg kan ta ut det jeg trenger avhengig av hvor mange vi blir til middag. Og så dobler jeg eller tredobler jeg gjerne oppskriften, for dette er god middag!!
Og med det ønsker jeg deg en strålende helg – spis godt!
klem
Ina ♡
U K E N S O P P S K R I F T E R
LANGTIDSKOKT KJØTTSAUS
Fulgte du meg på Instagram i sommer fikk du kanskje med deg at jeg lagde dette en dag det var litt vått og kaldt. En god dag å stå inne og kokkelere med andre ord. Kjøttsausen er ikke arbeidsintensiv, men den skal putre noen timer på komfyren. Fordelene med det er at huset (og nabolaget visstnok…) dufter godt og at du har laget middag for flere dager.
Vi inviterte hyttenaboen over på middag, resten frøs jeg i porsjoner. Jeg heller det over i poser og legger det flatt i frysen. På denne måten tar det ikke mye plass, og det tines raskt.
Husker du på det, kan du ta det ut om morgenen og legge til tining i kjøleskapet. Alternativt tar du det ut når du er hjemme fra jobb og lar det tine på kjøkkenbenken. Alt du trenger å gjøre da er å koke pasta og varme opp sausen.
Så kan du takke deg selv for at du kunne hente frem hjemmelaget ferdigmat fra frysen.
PASTASALAT MED LAKS
En fin måte å spise mer fisk, er å ha det i pastasalaten!
NUDELSALAT
En nydelig nudelsalat med masse grønnsaker og en asiatisk dressing. Godt til alt!
ALT-I-ETT PØLSEPAI
En utrolig enkel middag som går ut på å å legg rå, grov, pølse i en panne sammen med løk før du heller en pannekake-lignende røre over det hele. Så legger du noen tomater på toppen og setter i ovnen. Enklere blir det rett og slett ikke!
CURRYSUPPE MED KYLLING
Enda en enkel hverdagsmiddag hvor alt lages i en og samme gryte.
KREMET LAKSEGRYTE
Om ikke pastasalaten med laks fristet, så gjør kanskje denne?
ELTEFRITT GROVBRØD
Her har jeg valgt å steke brødet i langpanne! Skjærer du den i ruter får du fine, firkantede rundstykker som du kan lage de deiligste blingsene med. Og ja, de kan selvsagt fryses.
SUNNER MUFFINS MED BÆR
Sommerens bær brukes i disse muffins laget med grovt mel og søtet med honning. Perfekt til skolestart!
SPELTMUFFINS MED EPLE OG BLÅBÆR
Saftige, gode speltmuffins fylt med sesongens epler og blåbær!