Vanilje cupcakes med karamellisert popcorn og salt karamell

Vanilje cupcakes med karamelisert popcorn og salt karamell

Cupcakes er jo en fantastisk ting, men må lages på den rette måten. Og da tenker jeg mest på glasuren. Jeg klarer ikke cupcakes med milevis av glasur på toppen. Ikke liker jeg fondant heller.  Og ikke liker jeg for mye dill dall. Så selv om disse cupcakesene ser veldig overdådige ut, så er de ikke det. Det ligger ca. en spiseskje med glasur på toppen, og da jeg ikke er en mester med sprøyteposen ( vi er ikke akkurat uvenner, men når den ikke gjør helt som jeg vil så…) er det pyntet med popcorn på toppen.

Synes du det er for voldsomt, er det ingenting i veien for å forenkle de. Sløyf karamellisert popcorn om du vil og ønsker du ikke karamellsaus, lager du bare halvparten av det som er angitt i oppskriften (andre halvparten blander du inn i smørkremen).

Jeg anbefaler dog å lage de som beskrevet i oppskriften. Så kan du heller sløyfe eller forenkle det ene eller det andre neste gang om du ikke var helt overbevist.

(lager ca. 24 stykker)

ingredienser
Til cupcakes
  • 250g hvetemel
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 250g myk smør
  • 250g sukker
  • 4 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
Til karamellen
  • 150g sukker
  • 50g smør
  • 1 dl kremfløte
  • havsalt
Til popcornpynt
  • 50g popcorn (ferdig poppet)
  • 50g sukker
Til smørkrem
  • 300g myk smør
  • 50g melis
fremgangsmåte

Ovn temp 180C

Lag cupcakes. 

Sikt hvetemel, natron og bakepulver sammen i en stor bolle.

Pisk smør og sukker hvitt og mykt. Tilsett egg, ett om gangen og pisk til godt blandet. Tilsett vaniljeekstrakt og rør inn. Tilsett hvetemelblandingen og brett det inn til du har en glatt fin deig.

Legg papirformer i en cupcakesbrett og fordel deigen i de. Formene skal fylles ca. 2/3 med deig.

Sett brettet/brettene i forvarmet ovn og stek i 10-12 minutter. Sjekk med kakepinne før du tar de ut av ovnen.

La cupcakesene avkjøle noen minutter i formen løft de deretter forsiktig ut og sett de på en rist for avkjøling.

Lag karamellen 

Ha sukker i en tykkbunnet kjele og sett over middlesvarme. La sukkeret smelte uten røring. Svirr kjelen for å hjelpe sukkeret til å smelte jevnt. Ta sukkeret av varmen når den har fått en fin karamellfarge  og tilsett smøret. Rør smøret inn i sukkeret til du har en glatt blanding. Rør inn fløten. Smak til med salt. Hell karamellen i et beger (gjerne med tut) dekk med plast og sett til side for avkjøling.

Lag popcornpynt

Ha sukker i en tykkbunnet kjele og la det smelte jevnt. Hjelp gjerne til med å svirre kjelen under smelting. Når sukkeret har en fin karamellfarge har du i popcornet. Rør slik at popcorn får et fint sukkerlag over seg. Hell popcornet over på et brett dekket med bakepapir og bruk 2 gaffler for å bryte det opp i mindre enheter. La det avkjøle.

Lag smørkrem

Rør smør og melis sammen til du har en glatt smørkrem. Rør inn halvparten av karamellen.

Ha smørkremen i en sprøytepose og lag en dekorativ topp på cupcakesene. Pynt med popcorn og hell over litt karamell like før servering.

Vanilje cupcakes

Oppskrift og bilde er tidligere publisert  i Bakemag.

Kommentarer

  • Reply Anna 8. mars 2020

    Muffinsen smakte helt greit. Kremen smakte bare smør. Men sausen og popkornet var veldig godt å enkelt å lage. MUffinsen ble alt i alt helt grei men jeg ville ikke lagd det igjen

  • Reply Sjokoladekake med salt karamell - Mat På Bordet 7. august 2019

    […] cupcakes med karamellisert popcorn og salt karamell […]

  • Reply Linn 16. januar 2015

    Denne oppskriften skal definitivt prøves! Muligens allerede neste uke 😀

    • Reply Ina Johnsen 18. januar 2015

      Så bra Linn – håper de faller i smak 🙂

  • Reply Mari Ann Vestøl 14. januar 2015

    Dette er bare det mest fristende en søtmons har sett på lenge.Blir nok søndagens kaffekos dette.

    • Reply Ina Johnsen 14. januar 2015

      Så bra Mari Ann – da kan du bare glede deg til søndagen 🙂
      hilsen
      ina

  • Reply Marie Roald 13. januar 2015

    Nei så merkelig, jeg satt nettopp og lette etter oppskrift på karamellisert popcorn! Jeg mener å ha sett disse i et nummer av Bake også? De ser supre ut! Og det er fra en som elsker frosting 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »