Ukens hverdagsoppskrifter

Litt nytt format på ukens hverdagsoppskrifter her igjen, litt større bilder, litt mer tekst, men fortsatt 9 digge oppskrifter å ta deg gjennom uken.

Denne uken har jeg også lagt vekt på gode hverdagsmiddager som ikke tar allverdens tid å lage. Og siden jeg (mot min vilje) gir slipp på sommeren, har jeg langsomt innstilt meg på gode høstretter. Suppe er alltid godt når kveldene ikke er fullt så varme lengre og en enkel men smakfulle pastarett er heller ikke å forakte.

Lasagne er med i ukens oppsett såvel som hjemmebakt brød (eltefritt så klart) og en høstlig kake – gulrotkake selvsagt.

Jeg håper du finner masse som frister og at du prøver deg i hvert fall på et par av oppskriftene denne uken.

Ha en nydelig uke – spis godt!

ina♡

PS. Klikk på bildene eller lenken under beskrivelsen for å komme til oppskriftene.

UKENS HVERDAGSOPPSKRIFTER

Spicy gulrotsuppe med kokosmelk

Nå som norske gulrøtter i sesong er det bare å kaste seg over de. Lag suppe (denne), lag en deilig kake (se oppskrift lenger nede) eller spis de rå – gjerne med litt hummus.

Klikk her for oppskriften

Sashimisalat med betechips

Sashimisalat er godt året rundt selvsagt, men denne har fått et innslag av høst med betechips. Betechips lager du lett selv og er fenomenalt godt i denne salaten (og andre forøvrig). Vil du ikke lage betechips selv, kan du selvsagt kjøpe de eller bruke annen chips. Det er nemlig viktig å ha litt krønsj her!

Klikk her for oppskriften

Ovnsbakt kylling med soyasaus og honning

Aller best blir denne retten om du husker å legge kyllinglår i marinaden om morgenen før du stikker på jobb, men det kan også holde med en halvtime om du glemmer det. Kyllingen settes i ovnen og du står fri til å lage noe godt til. Nudler med hvitløk for eksempel. Og kanskje noen dampede grønnsaker. Godt, sunt og raskt – perfekt hverdagsmat!

klikk her for oppskrift

Pasta med kylling og soltørkede tomater

Dette er en familiefavoritt. Mens pastaen koker stekes kyllingen i oljen fra de soltørkede tomatene. Litt løk, litt krydder, soltørkede tomater, litt fløte og sausen er ferdig omtrent samtidig som pastaen. Pastaen røres i sausen, smakes til med krydder, litt parmesan, frisk basilikum (om du har), et voilà, middag er klart!

klikk her for oppskriften

Pizza med salsiccia kjøttboller og paprika

Kjøttbollene jeg bruker her er rett og slett pølefarse trillet til kjøttboller. Så enkelt er det altså. Kjøp grove, rå pølser (kan kjøpes i større matvarebutikker) og trill farsen til boller. Kjøttbollene bruker jeg her på pizza, men kan også kokes i en enkel tomatsaus og serveres med pasta. Men prøv pizza’en først du!

klikk her for oppskriften

Gratinerte nachos

Du verden så godt det er med gratinerte nachos! Lag på lag med chips, ost, salsa og i dette tilfellet refried beans – en form for krydret stuing av bønner. Ja, dette er en vegetarvariant, men jeg kan love deg at du ikke vil savne kjøttet. Server som snacks eller som et måltid. Det vil du ikke angre på…

klikk her for oppskriften

Vegetarlasagne

Her har du den – en deilig lasagne med grønnsaker. For å være presis – squash og aubergine. Lag på lag med pasta, tomatsaus, grønnsaker og ost – hva kan være bedre enn dette? Server gjerne en grønn salat til og gjerne noe godt brød. Hørte jeg hvitløksbrød?

klikk her for oppskriften

Eltefrie fullkornsrundstykker

Jeg lar ikke en uke gå uten å minne deg på å lage eltefri bakst. Har du prøvd allerede, vet du hvor enkelt det er å diske opp med deilig nybakt brød. Det aller enkleste er eltefrie rundstykker. Bruk 5 minutter på å røre sammen deigen kvelden før. Neste morgen fordeler du deigen på et brett (form de om du vil), setter i ovnen og vipps så har du nystekte rundstykker på en halvtime.

klikk her for oppskriften

Enkel gulrotkake

Jeg avrunder ukens hverdagsoppskrifter med denne herlig gulrotkaken som er så lett å lage. Sett noen til å rive gulrøtter mens du rører sammen deigen så går det dobbelt så fort. En kremostglasur er prikken over i’en. Riv litt appelsinskall på toppen av det igjen for litt ekstra smak og farge.

klikk her for oppskriften

Fant du noe som fristet? Det håper jeg inderlig!! Om ikke, så er det bare å besøke bloggen og finne masse annet godt der!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »