Ukens høstlige oppskrifter

Det er ikke til å stikke under er en stol – sommeren slipper taket og høsten kommer snikende. Nå synes jeg høsten er en fin tid, men det er alltid litt vondt å si ha det til lange sommerkvelder, badetemperaturer og en generell lysere innstilling til alt.

Høsten bringer dog med seg mange godsaker (som trøst) og jeg gleder meg til supper, gryteretter og mer bakst. Så alt er ikke dumt.

Her er ukens oppskrifter – 9 digge oppskrifter som jeg har plukket fra bloggen. Håper du finner masse du får lyst å prøve!

Ha en nydelig uke – spis godt!

ina ♡

PS. husk at du kan klikke på bildet eller lenken under beskrivelsen for å komme til oppskriften.

Ukens oppskrifter

Sjekk ut alle ukens oppskrifter her.  

Karrisupper - ukens oppskrifter

Karrisuppe på 1,2,3

Ja, for det går virkelig å raskt å diske opp med denne smakfulle, varmende, mettende suppen. Gjør gjerne litt stas på den slik jeg har gjort og pynt med sprøstekte kikerter (krønsj), friske urter (smak) og yoghurt (avkjølende). Pynten er nemlig ikke der bare for syns skyld….

Klikk her for oppskriften på karrisuppe på 1,2,3

Enkel laksepai - ukens oppskrifte

Enkle laksepai

Ukens fiskemiddag behøver ikke å være kjedelig. Eller vanskelig å lage. Kjøp en pakke filodeig (du finner det i kjøledisken), lag fyllet og sett paien i ovnen. Det er det. Forhåpentligvis sitter du igjen med rester, for som med alle paier, så er også denne god å ha med i matpakka dagen etter.

Klikk her for oppskriften på enkel laksepai

Kylling med cashewnøtter - ukens oppskrifter

Kylling med cashewnøtter

Om du ikke har prøvd denne oppskriften enda, så er det bare å hoppe i det. Usannsynlig godt og allerede en hit på bloggen (og her hjemme). Kylling i en søt, spicy klissete saus med nøtter servert med ris og noe grønt (det må ikke være brokkoli….)

Klikk her for oppskriften på kylling med cashewnøtter

Röstipoteter - ukens oppskrifter

Röstipoteter i form med egg og bacon

Nå du bare har lyst på noe godt med poteter…. Her har du poteter blandet med ost og bacon stekt i form. Mot slutten av steketiden lager du litt plass til egg og legger de oppi. Stek til det hvite er stivnet og eggeplommen fortsatt er rennende. Server med en enkel grønn salat. Nam!

Klikk her for oppskriften på röstipoteter i form med egg og bacon

Pizza med squash og parmaskinke

Pizza med squash og parmaskinke

En nydelig pizza med squash og parmaskinke – eller hvilken som helst spekeskinke for den saks skyld. Lag gjerne en eltefri bunn og lag den gjerne allerede på tirsdag eller onsdag om du har tenkt å servere pizza i helgen.

Klikk her for oppskriften på pizza med squash og parmaskinke

Crunch wrap - ukens oppskrifter

Crunch wrap med kylling

Yepp, jeg kan nesten garantere at dette blir en hit neste gang du skal servere en tex-mex middag. Serveres gjerne med alt som finnes av tex-mex tilbehør – salsa, hot sauce, chips, rømme, guacamole, og så videre. Lag den gjerne på forhånd – da trenger du bare å sette den i ovnen før den skal serveres. Og ja, rester er godt å ha til neste dag….

Klikk her for oppskriften på crunch wrap med kylling

Kjøttboller - ukens oppskrifter

Lammekjøttboller

Det fantastiske med kjøttboller er at de kan serveres på så mange forskjellige måte. Her har jeg for eksempel servert de med hummus og salat, men de kan likså godt serveres i en spicy tomatsaus. Lag kjøttbollene, oppbevar de i frysen og ta de frem når du trenger de. Hva du skal lage med de kan du bestemme deg for mens de tiner…

Klikk her for oppskriften på lammekjøttboller

Tyttebærgelé - ukens oppskrifter

Hjemmelaget tyttebærgelé

Altså – dette MÅ bare lages! Har du aldri syltet før, så begynn med dette. Bær, vann , sukker og sitron er alt du trenger – og mange rene glass selvsagt. Bruk frosne eller ferske bær, nyplukket eller kjøpt. Og lag masse når du først er i gang. Det er så hyggelig å ha litt ekstra å gi bort.

Klikk her for hjemmelaget tyttebærgelé

gulrotsyltetøy - ukens oppskrifter

Gulrotsyltetøy med kardemomme

Gjør noe morsomt og lag syltetøy med årets gulrøtter. Smaker godt på brødskiva og særdeles godt til ost!

Klikk her for oppskriften på gulrotsyltetøy med kardemomme

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »