COBB SALAD – en klassisk amerikansk salat med kylling, bacon og avokado

Cobb salad - en klassisk amerikansk salat med kylling, bacon og avokado

Har du spist på restaurant i USA har du garantert sett Cobb salad på menyen. Dette er en klassisk amerikansk salat bestående vanligvis av grovhakket salat, kylling, bacon, avokado, tomater, hardkokt egg, blåmuggost, løk og annet godt.

Hørtes ikke det digg ut?

Og her får du oppskriften på en nydelig og stor variant (vi var 4 stykker som ikke klarte helt å spise den opp) som du selvsagt kan gange opp om du vil om dere er mange og du har stort nok fat.

En typisk Cobb salad blandes ikke sammen men serveres gjerne på et fat der ingrediensene ligger ved siden av hverandre på rad og rekke. Dette kan du også gjøre, eller du kan gjøre som meg, og legge det på fatet litt mer organisk.

Når det gjelder dressing har du mange muligheter. En vinaigrette er som oftest servert med Cobb salat, men en rømmedressing er også godt. Prøv gjerne

COBB SALAD - en klassisk amerikansk salat med kylling, bacon og avokado

Oppskriften er en av 100 salatoppskrifter som du finner i den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER. Boken er i salg i bokhandel eller direkte fra forlaget her. 

Skikkelig gode salater

Glad i salater med kylling? Da kan jeg også anbefale disse:

COBB SALAD – en klassisk amerikansk salat med kylling, bacon og avokado – 4-6 porsjoner

Er du opptatt av dyrevelferd? Her kan du lese om hvilke produsenter har best velferd iht. dyrevernalliansen.

ingredienser
  • 150g bacon i strimler
  • 2 kyllingbryst
  • olivenolje, paprika, salt og pepper
  • 2 små hjertesalat, grovhakket
  • 1/2 rød løk i fine skiver
  • 1 avokado i skiver
  • 100g cherrytomater skjært i 4
  • 3 hardkokte egg, i båter
  • 150g blåmuggost i smuler
  • en liten håndfull frisk persille, finhakket
fremgangsmåte

Ovn temp. 200°C.

Pensle kyllingbrystene med olivenolje og krydre med paprika (gjerne røkt), salt og pepper. Legg i en ildfast form eller stekebrett.

Legg bacon på et stekebrett og sett både kyllingen og bacon i varm ovn.

Ta bacon ut av ovnen når den er sprø og fin etter 10-15 minutter og kylllingen når den er gjennomstekt (20-25 minutter).

La kyllingen hvile minst 10 minutter før du skjærer den i skiver. Knus bacon til mindre biter.

Legg salaten på et stort fat og legg kyllingen opp på.

Fordel fine skiver med løk og avokado på salaten.

Tomatene har jeg lagt som en litt ujevn stripe tverrs over salaten og drysset så bacon på toppen av det. Egg har jeg dyttet på plass litt her og der, gjerne i små grupperinger.

Avslutt med blåmuggost og persille.

Så er salaten klar til servering!

Husk å lage dressing til (se forslag i innledningen) og server gjerne godt brød til – eltefri focaccia for eksempel…

COBB SALAD -en klassisk amerikansk salat med kylling, bacon og avokado

En nydelig salat som kan serveres til lunsj såvel som middag.

COBB SALAD -en klassisk amerikansk salat med kylling, bacon og avokado

Og ja, selvsagt kan du ta den med på tur om du vil!

COBB SALAD -en klassisk amerikansk salat med kylling, bacon og avokado

 

Kommentarer

  • Reply Britt R 26. april 2023

    Kjempegod salat. Jeg valgte vinaigretten med akasiehonning som du hadde oppskrift på, og den fungerte supert – sødmen fra honningen komplementerte blåmuggosten på en fin måte. Tusen takk for oppskrift og inspirasjon!

  • Reply Ragnhild Braaten Aandalen 12. januar 2023

    Denne har jeg servert flere ganger. Den er kjempegod! Bruker vinaigretten med sennep og honning.

  • Reply May Tove Lunde 29. juni 2021

    Denne ser god ut og må prøves!❤️

  • Reply Inger Johanne Høydal 29. juni 2021

    Denne skal jeg lage til familien. Så virkelig god ut. Passer både til store og små

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »