Ja, her er de, de aller beste chocolate chip cookies (sjokoladekjeks) du kommer til å lage.
Nå skal det sies at du finner en del oppskrifter på chocolate chip cookies her på bloggen allerede – og mange av de er gode (har listet de alle litt lengre nede).
Du har kanskje til og med lagt din elsk på en av oppskriftene. Vel, i så fall, synes jeg fortsatt at du skal prøve denne oppskriften.
Alle chocolate chip cookies er forskjellig. Noen er tykke og litt kakete, andre er tynne og seige. Disse tilhører sistnevnte kategori.
Men i tillegg til å være litt sprø i kantene og myke og seige i midten, har disse også en helt egen smak. Og det, mine damer og herrer er fordi vi bruner smøret først.
Har du ikke brunet smør før så kan jeg fortelle deg at det ikke er vanskelig. Man smelter smøret og lar det boble videre til det blir brunt (nøyere how-to forklaring finner du i fremgangsmåten). Dette gir smøret en litt nøtteaktig smak i tillegg til den brune fargen.
Og det er hemmeligheten bak disse sabla gode kjeksene.
Smaken er helt fenomenal!
I tillegg til å være sprøe i kantene og seige og myke i midten. Men, det sa jeg kanskje allerede.
Nåvel, jeg vet at det er mange som venter på oppskriften etter å ha vist de på Instagram, så jeg skal ikke bable videre, men gå rett på sak og gi dere oppskriften.
Men først, her er de andre variantene på chocolate chip cookies som du kan finne på bloggen:
- cookies med hasselnøtter og sjokolade
- fantastisk gode cookies med sjokolade og peanøtter
- trippel sjokoladecookies
- chocolate chip cookies
- brownie chocolate chip cookies
- dobbel chocolate chip cookies med havregryn
- cookies med kokos, nøtter og sjokoladebiter
- chocolate chip cookies, en klassiker
De var helt nydelige. Du skulle advart oss med at en burde lage dobbel porsjon, så de ikke forsvant så fort
Dette er favorittoppskriften min. Pleier å doble, noen ganger triple, for å ha i fryseren (ruller de klare og fryser i poser ustekt, så steker jeg de noen minutter lengre på ca ti grader lavere temperatur) En gang femdobla jeg oppskriften og lagde totalt 5,5 kg med deig. Altfor godt! Har ikke møtt noen som ikke har likt de. Det bruna smøret gjør all forskjellen! Har også hatt stor suksess med å la deigen «modnes» i kjøleskap over noen dager. Da setter deigen seg og jeg syns nesten at den blir enda bedre. Igjen, verdens beste oppskrift!
Herlig!
Og jeg må bare si meg enig at dette er verdens beste oppskrift på cc cookies!
Har ikke tall på hvor mange jeg har laget de, og som deg, har aldri truffet noen som ikke har likt de 🙂
ina
Fantastisk gode cookies! Denne oppskriften er min go-to framover! Tusen takk for god oppskrift!
Nydelige kjeks. Jeg gjorde en liten vri. Hakka 100 gram peanøtter og det var full klaff.
De var for gode, ble spist opp innen 48 timer. Jeg brukte margarin så det luktet nøtteaktig før det ble veldig brunt
Ha ha, herlig!
Prøv smør neste gang!
hilsen
ina
Hei
Jeg har lyst å prøve disse. Det står imidlertid ei stjerne bak vaniljeekstrakt. Hva betyr den?
Ooops…
Redigerer oppskriften nå – den skulle vise til en oppskrift på hvordan man lager vaniljeekstrakt selv.
hilsen
ina
Elsker disse har sirka lagd de 20 ganger blir aldri lei.
Verdens beste cookies, takk for oppskrift
Åh men helledussen da!!! Dette må være de råeste cookiesene jeg har smakt! Denne skal rett i oppskrift boka!
Beste kjeksene!! Sprø i kantene og myk og chewie i midten!
Disse ble farlig gode.
Fikk i alt 20 stk a 43-45 gram.
Neste gang blir det flaksalt på alle sammen – ikke bare halvparten.
Kan disse lages glutenfrie og i tilfelle hvordan?
Takk
Det vet jeg ikke:)
Jeg foreslår at du søker etter oppskrift på cookies hos Papa uten gluten 🙂
Hei. Du har ikke skrevet hvilket «program» ovnen skal stå på, og heller ikke hvor i ovnen de skal stekes. Så jeg tok en sjangs på over/ og undervarme, midt i ovnen, og de ble veldig gode. Mine var ganske mye mindre enn dine, så de ble perfekt stekt på 9 min og 30 sekunder ☺️
Hei, kan de fryses ? Må man ha brunt sukker eller kan man bruke vanlig farin 🙂
Ja, de kan fryses (det kan den ustekte deigen også….) og ja du kan bruke vanlig sukker, men de smaker best med brunt sukker 🙂
Disse skal prøves Bruker du meierismør?
Ja, det gjør jeg 🙂
Elsker disse har sirka lagd de 20 ganger blir aldri lei.