Hverdagen er ikke helt på plass enda for min del, og jeg tenker at det er greit.
Jeg nyter å kunne være fleksibel og jobber litt her og litt der.
Og så nyter jeg at det bugner av norske grønnsaker i gårdsbutikkene! For ikke å snakke om selvplukk!
Jeg har endelig fått besøkt Skauen gård som har selvplukk på bær og grønnsaker og som ligger her i nærheten av hytta vår i Østfold.
På vei hjem til Oslo, fikk jeg også endelig besøkt Haneborg gård som ligger ved Drøbak.
To gårder som absolutt er verdt en tur innom! Sjekk gjerne deres Instagramprofiler for info om åpningstider og hva som kan plukkes.
Det går derfor litt i sylting i disse dager. Bær kokes til syltetøy (se oppskrift på bringebærsyltetøy med rips nederst i nyhetsbrevet) og agurker syltes. Agurkene skal være spicy i år og har dermed godt med hvitløk og chili i laken. Oppskriften finner du her på Instagram.
Ja, og så var det hverdagen. Oppskrifter på hverdagsmat er det du får her i ukens oppskrifter denne fredagen, men ikke gå glipp av oppskriften på hverdagsbrød og noen digge syltetøy helt til slutt…
UKENS OPPSKRIFTER
THAI LAKS MED BROKKOLIRIS

Jeg fikk nylig vite at dette var ‘go-to’ oppskriften til min søster når fisk var ønsket på menyen hjemme hos de.
Og det skjønner jeg godt, for det er hun ikke alene om.
Denne retten er nemlig veldig enkel å lage. Fisken stekes i ovnen med sin marinade mens risen koker. Og brokkoli? Ja, den finhakkes og røres inn i den nesten ferdigkokte risen.
Så enkelt er det altså!
NUDELSALAT MED TAHINIDRESSING
En nudelsalat som bugner med grønnsaker og en nydelig asiatisk dressing.
SØTPOTETSALAT
med sprøstekte kikerter og en nydelig tahinidressing! En mettende salat til alle anledninger!
PØLSE I….
BAKT POTET!
Det stemmer. Pølsebrød er byttet ut med bakt potet! Nå snakker vi måltid altså!!
Bruk gjerne en grov pølse med masse smak og topp med karamellisert løk og en nydelig sennepsdressing. Ikke glem salaten – det er godt det og!
ALT-I-EN-GRYTE PASTA MED KJØTTSAUS

Pastaen kokes direkte i sausen en såkalt one pot middag. Praktisk og godt!
ENKEL KYLLINGSUPPE
Den ser kanskje litt fancy ut, men er virkelig ukomplisert å lage. En suppe som gjør godt!
ELTEFRITT FIREKORNSBRØD

Fy søren så mye brød jeg har bakt denne sommeren. Det har vært så enkelt… Røre sammen en deig, steke den dagen etter. Eller dagen deretter. Eller steke rundstykker av deigen. Eltefri bakst er bare så enkelt og brødene er så gode. De er også ekstra næringsrike og lettere å fordøye takket være langtidshevingen. Husk også at det er billigere å bake brød enn å kjøpe tilsvarende brød i butikken ….. |
BRINGEBÆRSYLTETØY MED RIPS

En ny syltetøyfavoritt her i huset!
Bringebær og rips er en nydelig kombinasjon og brukes på brødskiva, i yoghurten, over frokostblandingen og snart også i bakst!
GULROTSYLTETØY
med kardemomme!
En litt utenom det vanlige syltetøy – som er aldeles nydelig!
Og det var det hele!
Jeg håper du fant litt inspirasjon her og at minst en oppskrift er på menyen denne uken!
Ha en nydelig uke!
ina❤️