UKENS OPPSKRIFTER

Det ble en tur til Oslo i begynnelsen av uken for å ta i mot yngstemann som kom hjem fra Trondheim etter endt studie. 

Å ha familien nær, er noe jeg ikke selv vokste opp med så at begge barna har valgt å slå seg ned i Oslo tok jeg aldri for gitt. Og nei, Trondheim er ikke langt vekk, men distanse er distanse og vi har alle savnet å ikke være tilstede i livets store og små øyeblikk (selv om det selvsagt har vært mye opplevelser å være med på med hjelp av Facetime ..)

Det har altså vært en fantastisk start på sommeren (i motsetning til sommeren 2016 da begge barna flyttet hjemmefra, og jeg aldeles ikke var klar for det..) og jeg må ta meg i å ikke glede meg allerede for høsten. Vi har en hel, herlig sommer foran oss, før vi alle skal begynne på en ny fase der alle bor i sammen by igjen. 

En del av den herlige sommeren er selvsagt maten, og her får du en liten smakebit av hva jeg liker å servere. Potetsalat er ofte på menyen gjerne som tilbehør til grillmat. Og bær er en selvfølge når norske bær er så tilgjengelig. 

Så her er de, 9 oppskrifter som jeg håper du også får lyst å diske opp med i løpet av sommeren!

God helg, god sommer  – spis godt!

Klem,

Ina


UKENS OPPSKRIFTER


GRØNN POTETSALAT

Vårlig potetsalat med asparges og erter

Ukens oppskrifter begynner med 3 potetsalater på rappen, og selv om denne er først, betyr ikke at denne er favoritten. Alle tre er nydelige og serveres gjennom hele sommeren og velges utifra hva de skal serveres med og hvem de serveres til. 

Denne potetsalaten er i grunnen et måltid i seg selv og serveres med gjerne med enkel grillmat. Koteletter for eksempel. Eller kyllinglår. Eller med helgrillet fisk.

Jeg elsker at det er mye grønt i denne potetsalaten. Søte erter, sart asparges, friske urter og tynne skiver med reddik for litt kick. Dressingen er en vinaigrette som gjør at salaten er ev den litt lettere varianten. 

Og som med alle potetsalater, så er den neste enda bedre dagen etter når smakene får satt seg. Gitt at det blir noe til overs da…

KLIKK HER FOR OPPSKRIFTEN


KLASSISK POTETSALAT


klassisk potetsalat

En klassisk potetsalat med rømmedressing som serveres som oftest som tilbehør til burgere, pølser eller kylling fra grillen. Potetsalaten som barna liker best.

KLIKK HER FOR OPPSKRIFTEN


POTETSALAT MED VINAIGRETTE


Potetsalat med oliven og vinaigrette

En litt mer «voksen» potetsalat med oliven, kapers, soltørkede tomater og en nydelig vinaigrette. Denne liker jeg å servere til grillet kjøtt – en god entrecôte for eksempel. 

KLIKK HER FOR OPPSKRIFTEN


LETTVINT NUDELSALAT MED REKER


Nudelsalat med reker og annet godt

Det blir alltid reker igjen etter en rekekveld hos oss, for det er vanskelig å beregne hvor mye reker folk spiser. Ikke at det er noe problem, fordi ‘restereker’ er bare en god ting i min bok. Da kan du blant annet lage dette. 

En nydelig salat med asiatiske smaker og norske reker. 

Trikset mitt er å få alle rekene skrelt før man går fra bordet. Dette får jeg selvfølgelig hjelp til av alle som sitter ved bordet, og gjør at denne middagen er enda enklere å diske opp med dagen etter. 

Og salaten, ja, den kan virkelig anbefales!

KLIKK HER FOR OPPSKRIFTEN


ENKEL PAI MED SPINAT OG TOMATER


enkel pai med spinat og tomater

Som med laksepaien jeg la inn i forrige ukes samling av ukens oppskrifter så lages også denne paien med filodeig. Det gjør at den er ekstra lettvint å lage. God er den selvfølgelig også, og perfekt for late sommerdager. Spis varm, lunken eller kald, gjerne med en god salat og et glass vin til.

KLIKK HER FOR OPPSKRIFTEN


BLÅSKJELL MED INGEFÆR, HVITLØK, CHILI OG KOKOSMELK


Blåskjell med ingefær, hvitløk, chili og kokosmelk

En enklere middag å diske opp med skal du lete lenge etter. Og selv om det sies at blåskjell er best om vinteren, synes jeg de hører mest til sommeren. Denne varianten er særdeles god med en smakfull currysaus. Den er servert til utallige gjester, og alle er like begeistret for den!

KLIKK HER FOR OPPSKRIFTEN


SUNNERE MUFFINS MED BÆR


Sunnere muffins med bær

Om du bruker sommerens friske bær eller frosne bær er hipp som happ, disse muffinsene blir gode uansett. 

Laget med fullkornsmel og havregryn, så metter de og er «sunne» nok til å serveres til frokost eller som et lite mellommåltid. 

Fine å fryse er de og, slik at du alltid har noe for hånd når sulten melder seg..

KLIKK HER FOR OPPSKRIFTEN


ISKAKE MED MARENGS OG BÆR


iskake med marensg og bringebær

Har du noe å feire  kan jeg anbefale iskake med marengs og bær. Isen lager du enkelt selv (uten iskremmaskin) og kaken kan du oppbevare i frysen til den skal serveres. 

KLIKK HER FOR OPPSKRIFTEN


JORDBÆR ROMANOFF


Jordbær Romanoff

En litt mer raffinert, men utrolig enkel måte å servere sesongens jordbær på . 

KLIKK HER FOR OPPSKRIFTEN

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »