Har du hatt en fin sommer?
Det håper jeg at du har hatt!
Jeg håper at du har hatt tid og anledning til å nyte flott sommervær, hatt ro til å drive med det du liker best å gjøre, vært sammen med venner og/eller familie og hatt en pause fra hverdagen.
Hverdagen begynner for min del nå, og jeg kjenner at det i grunnen ikke er så verst. Dagene er fortsatt lange og sommerværet holder en liten stund til så selv om jobb er en del av kabalen nå, så er feriefølelsen fortsatt litt i live.
Det beste med slutten av sommeren er at alle gårdene som åpner for selvplukk. Det har jeg så klart tenkt å benytte meg av! Høyest på prioritetslisten min er bær, for ingenting er bedre enn å smake på sommerens bær midt i mørketiden. (Se oppskrifter på syltetøy nederst i nyhetsbrevet). Lurer du på hvor du kan dra på selvplukk kan du sjekke hos selvplukk.com
Og skulle du kommer over gule squash, så ta med deg en og lage en nydelig squashpai du garantert kommer til å få skryt for! Oppskriften på den finner du som første oppskrift lenger ned.
Ønsker deg en nydelig uke, spis godt!
klem
ina
UKENS OPPSKRIFTER
SQUASHPAI
Squashpaien kan lages med ‘bare’ grønn squash selvfølgelig, men blir ekstra fin om du også bruker gul squash !
OVNSBAKT KYLLINGLÅR
En utrolig enkel kyllingrett der kyllinglår stekes i en honning og soyasaus. Server med ris eller poteter og grønnsaker, eller asiatisk nudelsalat (oppskrift her) for en ekstra god middag.
JUKSE CARBONARA
Ekte carbonara er faktisk enkelt å lage, men bakt (jukse) carbonara er enda enklere…
PASTAGRATENG
Alle er glad i pastagrateng vel?
Kremet pasta blandet med blomkål og purre under et sprø lokk av krydrete brødsmuler. Nam!
SESAMKYLLING
Tilbake til hverdagen betyr også tilbake til hverdagsmaten, og sesamkylling er en de beste!
FISKETACO
Fisketaco er en lettvint og god fiskemiddag til hele familien! Og så er det alltid gøy å spise middag med hendene…
SOMMER PÅ GLASS
Når bærene er på sitt beste liker jeg å drive med litt selvplukk eller kjøpe bær direkte fra gårder.
Bringebær og rips går med i dette syltetøyet som er en stor favoritt. Syrlige og søte sommerbær som vekker minner i vinterens mørke.
Det er ikke vanskelig å lage, og så absolutt verdt jobben!
DRONNINGSYLTETØY
Helt siden jeg fikk tips om dette syltetøyet, har det blitt en fast tradisjon å lage den.
KIRSEBÆRSYLTETØY
En litt uvanlig kombinasjon av bær (takket være tips fra en leser) gir en ordentlig god syltetøy.