Thaisalat (larb) med kjøttdeig kan muligens bli din nye favorittsalat! Den er raskt blitt vår!
Jeg har skrevet om larb (thailandsk salat med kjøttdeig) før her på bloggen og nå får du en til, denne gangen med kjøttdeig av svin. Om du ikke er begeistret for svin kan du bytte det ut med kjøttdeig av kylling eller storfe. Men prøv svin først!
Oppskriften er hentet fra the feed feed (en stor inspirasjonskilde) og laget med noen små modifikasjoner. Det var to ting som jeg synes var særlig interessant med oppskriften – bruken av ukokt ris og aleppo pepper.
Jeg har tidligere vært borti i oppskrifter der risen brunes og males fint for så å drysses over retten. Nå var det på tide å prøve – det anbefaler jeg at du gjør og, det gir nemlig en herlig sprø innslag i salaten.
Aleppo pepper har jeg i mitt krydderarsenal. En spennende krydder som består av grovmalt tyrkisk paprika. Den er spicy, men ikke for spicy. Har du ikke aleppo pepper kan du blande 4 deler søt paprikapulver med 1 del kajennepepper.
Ellers er dette en utrolig enkel rett å lage. Brun gjerne mer ris enn det du trenger og oppbevar det i tett glass. Da har du det klart til neste gang!
Er du glad i salat til middag? Sjekk ut disse oppskriftene også:
- spinatsalat med tomater, mozzarella og spekeskinker
- sprøstekt kylling med salat og sennepsdressing
- pastasalat med kylling, pesto og soltørkede tomater
- pastasalat med tomat, avokado og mozzarella
- blomkålsalat med ristede kikerter
- fargerik og sunn byggrynsalat
- asiatisk salat med sprøstekt and
- ristet blomkålsalat med sprøstekte kikerter og avokado
En fantastisk smakfull rett med sååå mange smaker og når vi snakker om smaker så syns jeg at minte stjeler mye av de andre smakene. Et alternativ til minte er å bruke limeblader i veldig tynne striper og kjernen av sitrongress skjært i tynne ringer. Jeg liker denne retten sterk og da bruker jeg «bird eye» chili. Da denne retten kommer fra Nord Thailand brukes selvfølgelig «sticky rice» i istedenfor kokt ris. Jeg koker kjøttdeigen i vann med røttene av koriander med litt salt i.