Kanelboller i vaffeljern – og ukens oppskrifter

Det er kanelbollens dag i dag, så hvorfor ikke prøve en ny vri og steke de i vaffeljernet?

Praktisk når du ikke har tilgang til ovn, raskt (ingen etterheving, 2-3 minutters steketid) og kanskje enda bedre enn en vanlig kanelbolle. Sprø, lett karamellisert utside, myk innside. Det frister å prøve vel?

Mine kanelboller er selvsagt av den eltefrie varianten. Deigen røres sammen, får heve litt og settes så kjølig i opptil 4 døgn. Så er det bare å forsyne seg av deigen (alt eller litt) når du får lyst på litt fersk bakst. Enklere blir det virkelig ikke, særlig hvis du da attpåtil steker i vaffeljernet…

Så la oss begynne ukens oppskrifter med

KANELBOLLEVAFLER

Form en søt gjærdeig (gjerne eltefri) til kanelboller og stek i vaffeljern. Oppskrift, steketid, typ vaffeljern (ja, du kan bruke vanlig vaffeljern), serveringsforslag, rengjøring av vaffeljernet finner du i ved å klikke på lenker under

klikk her for oppskrift og tips på kanelbollevafler

KANELBOLLEVAFLER

SOPPSTROGANOFF

Lag en Stroganoff med sopp! Jeg har også tilsatt spinat – sløyf det om du ikke har eller ikke liker spinat. Foretrekker du biff stroganoff, finner du oppskriften på det her.

Klikk her for oppskriften på sopp stroganoff

sopp stroganoff

OVNSBAKTE KYLLINGLÅR

Man lager en enkel saus av honning og soyasaus, heller det over kyllingen og setter det hele i ovnen. Det er det. Kok litt ris, tilbered litt grønnsaker mens kyllingen står i ovnen og en nydelig middag er ferdig på null komma niks.

klikk her for oppskriften på ovnsbakte kyllinglår

OVNSBAKTE KYLLINGLÅR

KREMET LAKSEFORM

En familiefavoritt! Lag på lag med poteter, laks og spinat. Tilsett andre eller flere grønnsaker om du vil.

klikk her for oppskriften på lakseform

kremet lakseform

HELSTEKT KYLLING

(annonse)

Finn frem en god gryte og legg et lagg med skivet poteter i bunnen. Sett kyllingen på toppen og la det hele steke sammen. Saften fra kyllingen blander seg med potetene – saftig kylling og saftige poteter (med noen sprø skorper) er resultatet.

Klikk her for oppskriften på helstekt kylling

HELSTEKT KYLLING

PIZZA MED BIFF OG PAPRIKA

Hvit saus, biff og paprika er en innertier når det kommer til pizza topping. Mer er det ikke å si om den saken.

klikk her for oppskriften på pizza med biff og paprika

PIZZA MED BIFF OG PAPRIKA

VEGETARTACO

Sprøstekt blomkål, en silkemyk avokadokrem gjør susen altså! Prøv denne varianten på vegetartaco – jeg er ganske så sikker på at du vil like den.

klikk her for oppskriften på vegetartaco

VEGETARTACO

GYOZA

Når du har litt ekstra tid er det en god idé å fylle frysen med for eksempel Gyoza. Dumplings fylt med svinekjøtt og scampi er så godt at du kan likså godt lage dobbelporsjon med det samme. En porsjon forsvinner sikker med det samme, den andre kan du legge i frysen og spare til en dag der du ikke har fullt så god tid å lage noe godt til middag.

klikk her for oppskriften på gyoza

GYOZA

VERDENS BESTE KJØTTBOLLER

Igjen, når du har litt tid, lag hjemmelagde kjøttboller. Lag gjerne dobbel eller trippel porsjon slik at du kan fryse ned porsjoner med kjøttboller. Ta de frem når du har dårlig tid i hverdagen – ha de oppi en varm tomatsaus, eller brunsaus og la de tine der mens du koker pasta/poteter. Rask, god middag når det skal gå litt ekstra fort.

klikk her for oppskriften på kjøttboller

VERDENS BESTE KJØTTBOLLER

Da håper jeg at du har funnet noe godt om du har lyst å lage denne uken – eller kanskje til og med allerede i dag!

Benytter også anledningen til å minne om den fine boken min Eltefri bakst som du kan få kjøpt i bokhandleren eller direkte hos forlaget.

eltefri bakst

Ha en nydelig uke – spis godt!

ina♡

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »