Høst, høst men mer vinter – ukens oppskrifter

Hei igjen!

Tiden raser av gårde (som vanlig) og jeg kjenner et behov for å ta en pust og nyte høsten før det hele går over i juleforberedelser.

Å forberede til jul gleder jeg meg til, bare ikke riktig enda. Sannsynligvis neste uke. Da har jeg planer om å lage engelsk fruktkake og den alltids populære konjakk-kaken.  Begge bør lages i god tid før den skal nytes.

Julegaver er også noe jeg tenker på, og skulle du ha lyst å gi bort en av mine bøker i gave så er det 40% salg på mine bøker på ARK nå. Personlig synes jeg at det er den beste gaven man kan gi 🥰

Har du lyst å lage julegaver finner du mange gode ideer (med oppskrift selvsagt) her.  Å lage julegaver selv er noe som får meg i julestemning i tillegg til at det er hyggelig å få noe som er personlig. 

Men først, litt høst i form av ukens oppskrifter. 

Jeg håper du finner masse som frister og at du faktisk prøver deg på en oppskrift eller to. 

Ha en nydelig uke.

Ina ♡

PS. i forbindelse med BLACK WEEK har Ark 40% salg på mine bøker!!

klikk her

mine bøker

UKENS OPPSKRIFTER

Potetlasagne

Potetlasagne, fra den nye boken min, Potetkokeboka

Glad i lasagne?

Og glad i poteter kanskje?

Ja, da er potetlasagne noe for deg! 

Her har jeg  byttet ut pasta med tynne skiver med potet. Så enkelt er det. Sausen er også laget uten kjøtt (men det er ikke noe problem å bytte den ut med en kjøttsaus). 

Jeg lager en grov pesto som tilbehør, det gir det lille ekstra og serverer gjerne hvitløksbrød ved siden av. Lasagne og hvitløksbrød går nemlig hånd i hånd i dette huset …

Klikk her for oppskriften

Gulasj

gulasj

Denne deilige suppen (ja, gulasj er en suppe) krydret med paprika er en selvfølge på middagsbordet hele høsten og vinteren.

klikk her for oppskriften

Lapskaus

lapskaus

Norsk tradisjonsmat på sitt beste – selv om det ikke skapte stor inntrykk på meg første gang jeg spiste det….

klikk her for oppskriften

Hjemmelaget tyttebærgelé

tyttebærgelé

Det er sesong for tyttebærgelé! Et nødvendig tilbehør til høstens og vinterens gryteretter (og annet). Jeg lager alltid ekstra glass for å kunne gi bort som gaver (veldig populært).

Ikke la deg skremme av gelé – dette er en veldig enkel variant, som hverken krever mye tid eller mye teknikk. 

Og er du mer glad i tranebær, så finner du oppskrift på tranebærgelé her. 

klikk her for oppskriften

Lun kyllingcurry

Lun grønn kyllingcurry med poteter og grønt (alt i en gryte)

En nydelig grønn curry med kylling, poteter og grønne grønnsaker. En alt-i-en gryterett. Perfekt hverdagsmat med andre ord…

klikk her for oppskriften

Enkel laksepai

Enkel laksepai - ukens oppskrifte

Dette er så enkelt å lage og godt at jeg kaller det for hverdagsmat selv om det ser veldig fancy ut.

klikk her for oppskriften

Følger du meg på INSTAGRAM?

du finner meg her

GJÆRBAKST – eltefritt såklart

3 gode grunner til å bake eltefritt

  • det er enkelt å bake eltefritt
  • baksten er ekstra næringsrik og lettere fordøyelig
  • det er billigere

les mer her. 

Dansk rugbrød

Dansk rugbrød - eltefritt til og med..

Dansk rugbrød altså. Dette tette, saftige og mektige brødet egner seg så godt til all slags pålegg. Litt smør og noen enkle skiver ost for eksempel. Skagenrøre. Roastbiff. Sild. You name it. Alt smaker godt på dansk rugbrød. 

Og så er det SÅ enkelt å bake selv!

klikk her for oppskriften

Eltefrie appelsinboller (med sjokolade)

Eltefrie appelsinboller med sjokoladetrukkede rosiner

Disse kan likså godt kalles for turboller! 

klikk her for oppskriften

Eltefrie kanelboller med karamell

Kanelboller med karamell (sticky buns)

Eller sticky buns om du vil. For klissete er de, men på en god måte….

klikk her for oppskriften

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »