Jammen er det ikke snart 17.mai! 🇳🇴
Nå trenger man nødvendigvis ikke en anledning til å lage kake, men noen dager fortjener noe spesielt, som for eksempel 17.mai!.
Jeg har samlet 16 kaker som jeg mener kan duge til dagen. Her finner du litt av hvert – noen er enkle å lage, andre mer komplisert. Noen med bær, noen med sjokolade, et par iskaker, en glutenfri kake, langpannekaker, formkaker og annet. Ta en titt, se hva du har kapasitet å lage og disk opp med noe godt!
Vi skal også spise neste uke, så jeg har blandet inn noen hverdagsoppskrifter inn i 17.mai miksen, men ikke så mange. For i min bok er det bare 3 hverdager neste uke – resten er laaaaang helg!
Ha en nydelig uke – spis godt!
ina
PS. ER DU MED I MATKLUBBEN? Oppskriften for MAI er satt og du har hele resten av måneden å lage den. Bli med, lag noe godt (og kanskje nytt) og kanskje vinner du til og med. – les mer her.
16 festkaker til 17.mai!
Her er de altså – 16 festkaker til 17.mai. Ta en titt – jeg er ganske sikker på at du finner en kake eller to eller tre som du får lyst å lage….
Salat med biff, chevre og jordbær
En nydelig salat som jeg synes passer både til fest og hverdag.
Enkel forrett med laks og avokado
Dette ser imponerende ut og er slettes ikke vansklig å få til.
Pastasalat med kylling, pesto og soltørkede tomater
En oppskrift jeg arvet fra min søster og som jeg lager gang på gang. Smaker bare bedre og bedre.
Spinatsalat med tomater, mozzarella og spekeskinke
Så mye digg i denne salaten at det eneste som trengs å serveres til er litt godt brød. Og så er det plass til kake….
Stjernebrød med pesto
Godt til alt du har tenkt å servere – pent er det også..
Saftig bryterbrød
Godt til frokost, lunsj eller middag.
Kyllingspyd
Eller kylling på pinne. Mariner på forhånd. grill mens (om) solen skinner.
Lammekoteletter
Grill igjen og ikke glem gremolatsausen…
HVA MED Å LAGE EN PAI?
Pai er jo bare så digg! Og praktisk. Det er lett å lage pai, og den kan gjerne lages på forhånd. Den er lett å ta med seg, god å spise varm, lunken, eller kald, passer godt på et koldtbord samtidig som den gjerne kan være midtpunktet og serveres med godt brød og salat til. Fryses kan de og….
Løkpai (Zwiebelkuchen) i langpanne
En tysk spesialitet – og jeg elsker den! |
Squashpai
Blir alltid en snakkis når jeg setter denne på bordet. |
Enkel pai med tomater, oliven og feta
Enkelt, fordi jeg bruker ‘ferdig’ deig. |
Pai med purre og soltørkede tomater
Rett og slett en klassiker. Spis varmt, lunkent eller kaldt. |