Høst og vinter er tiden for gryteretter. Varmende og mettende retter som kan lages på så utallige mange måter.
Jeg har samlet noen av gryterettene her på bloggen og delt de opp i kategorier – med kjøtt, med kylling, med fisk og et par vegetar varianter.
Ta en titt og se om noe frister!
(klikk på det grønne tittelfeltet under bildene for å komme til oppskriften).
Gryteretter med kjøtt
Langtidskokt oksegryte med gulrøtter, perleløk og sopp
Annonse/En klassiker i grunnen. Den kan gjerne småkoke lenge og smaker nesten bedre om den får stå en dag.
Enkel gryterett med biff og gresskar
En superenkel tomatbasert gryterett. Bytt ut gresskar med poteter eller andre rotgrønnsaker om du ønsker.
Litt eksotisk lammegryte på en halvtime
Gryteretter trenger nødvendigvis ikke timesvis på koking – denne har du ferdig på en halvtime!
Krydret gryterett med svinenakke og bønner
Jeg kaller denne for min tex-mex gryterett og serverer den med typisk tex-mex tilbehør.
One pot wonder – enkel gryterett
Den enkleste av alle gryetretten. Putt alt i en gryte, kok det opp, sett i ovnen og kom tilbake et par timer senere til ferdig middag!
Nok en klassiker…
Gryteretter med kylling
Alt-i-ett kremet kyllinggryte med poteter og spinat
Kyllinglår servert i en kremet saus med poteter og spinat – nam!
En av mine favoritter!
Marokkansk inspirert kyllinggryte
Gode krydder og gjerne litt couscous til.
Et helt måltid i en gryte.
Gryteretter med fisk
Hvis du svaner en torskerett som smaker litt, så har du den her.
En tomatbasert gryte med torsk og kikerter toppet sprøstekt chorizo.
Gryteretter med grønnsaker
Ris, bønner, mais, paprika, avokado og masse annet godt.
Grønnsakscurry med søtpotet, spinat og linser
Enkel curry som lages i 5 enkle steg.
Fant du noe som fristet?