Ukens oppskrifter

Nå som sommerværet er tilbake passer det å hente frem noen oppskrifter som er sommerlige i tillegg til at de også kan passe fint til hverdagsrutinen (for de av oss som er ferdige med ferien).

Her er ukens oppskrifter!

La oss begynne med en fargerik halloumisalat. Salaten kan gjerne bestå av det du har tilgjengelig av salater (spinat, ruccula, baby leaf salater, crispy salat, og så videre) og blandes så med andre fargerike grønnsaker – gulrøtter, reddik, tomater og avokado. Bland gjerne i andre grønnsaker om du ønsker. Halloumi kan du gjerne steke på grillen eller i panne om grill ikke er aktuelt. Gjør det til slutt slik at den fortsatt er lunken når den serveres. Server med godt brød til eller om du synes det ikke er nok middag, kan du alltid serveres salaten som tilbehør til annen grillmat.

Så har vi sommerklassikeren pastasalat med pesto, kylling og tomater. Dette er en oppskrift jeg opprinnelig fikk fra min søster og som har blitt forbedret ettersom årene har gått. Jeg kan love deg at jeg har laget denne salaten MANGE ganger og at den er like populær hver gang. Her igjen liker jeg aller best å grille kyllingen, men om ikke det er aktuelt kan den også stekes i panne eller ovnen. Ha på kyllingen til slutt, slik at den er lunken ved servering. Det er ekstra godt! Server gjerne med hvitløksbrød.

Så har jeg funnet frem to favorittoppskrifter med fisk – som er begge lette å lage.

Sashimisalat med mangopurée kan diskes opp raskt og passer for de som er glad i sashimi (eller kan bli glad i sashimi). Mangopuréen fungerer nesten som en dressing, men om du synes det er for mye mas, kan du selvsagt servere salaten med hele mangobiter.

Asiatisk laks med salat er også enkelt å lage og er noe mer mettende. Salaten består av ris og typiske salat ingredienser. Fisken stekes i stekepanne eller ovnen etter en kort marinering og serveres på toppen (eller ved siden av) salaten sammen med en nydelig ingefærdressing. Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger på denne oppskriften, så det er bare å kaste seg i det og prøve den om du ikke allerede har.

Det hender når man er på ferie og det hender i hverdagen – middagen må komme raskt på bordet. Da er grønn pasta (eller brokkolipasta som vi også kaller den) helt perfekt. Pastaen kokes, og når du nærmer deg slutten av koketiden har du også oppi brokkoli. Vannet helles av, pastaen smaksettes med en enkel dressing, friske urter (om du har) og parmesan. En rask og god middag for de skrubbsultne.

Lammekoteletter med gremolatasaus kan du også diske opp med i en fei. Lag gjerne gremolatasaus i forkant, da gjenstår det bare å grille kotelettene. Server gjerne med en god, grønn salat til og godt brød eller poteter.

Vi har ikke en bestemt dag i uken som vi definerer som ‘taco dag’, til det er vi for altfor glad i texmex. Taco blir det nemlig gjerne flere ganger i uken.

En enkel fisketaco med torsk for eksempel er super hverdagsmat. Med litt trening vil du kunne få dette på bordet på 20 minutter tenker jeg. Og selv om du bruker lite tid på å tilberede, betyr ikke det at det går på bekostning av smak. Neida, her er det litt av hvert å smake på!

Fredager er generelt forbeholdt pizza. Husker du på det kan du gjerne røre sammen den eltefrie pizzadeigen noen dager i forkant. Det gir den aller beste bunnen! Caprese pizzaen toppes så med det du finner i en caprese salat – tomater, mozzarella og basilikum. Har du en god, litt søt balsamico eddik for hånd drysser du litt av den over pizzaen like før servering. Du verden så digg!

Selv om det er sol og sommer er det også godt å bake litt!

Eltefritt grovbrød er for eksempel kjempeenkelt å bake. Deigen røres sammen og settes til side på kjøkkenbenken der det kan stå i ro 8-20 timer. Deigen formes, etterheves og stekes. Så enkelt er det. Lag gjerne flere om gangen, da har du brød for uken.

Våre favorttkjeks er chocolate chip cookies og variasjoner på den. For eksempel disse cookies med sjokolade og peanøtter. Er du ikke glad i peanøtter kan du selvsagt bytte de ut med andre nøtter. Er du allergisk kan de sløyfes helt.

Dette er seige, myke cookies med en litt fast kant. De egner seg veldig godt til å lage iskremsandwich med. Legg en kule eller to av din favorittis på en kjeks, legg en kjeks på toppen, klem sammen og spis. Mmmmmm…..

Da håper jeg at du har fått masse inspirasjon i denne utgaven av ukens oppskrifter.

Som du kanskje har merket har jeg begynt med et litt annet format på ukens oppskrifter – legg gjerne igjen en kommentar om hva du synes. Jeg vil gjerne vite om du liker dette formatet bedre enn den jeg har brukt de siste årene?

Ønsker deg en strålende uke!

ina♥

Sjekk ut alle ukens oppskrifter her.

eltefri bakst

Takk til alle som har kjøpt den nye boken så langt! Har du ikke boken min enda? Les mer om den og bestill den gjerne her.

fremgangsmåte

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »