Ny bok og ukens eltefrie oppskrifter

eltefri bakst

Ny bok på gang!

Du verden så deilig det er å endelig fortelle deg om det!

Og en ting til som jeg ikke har snakket så veldig mye om – bloggen er 10 år i år! Selv synes jeg det er ganske uvirkelig at det allerede har gått 10 år siden Mat på bordet så livets lys. Men, så er det jo også vanvittig gøy at jeg har fått lov til å holde på så lenge.

Så var det bok da. Jeg har tenkt lenge på ny bok, to år faktisk og jeg har vært innom mange ideer, tro meg. Men, når bloggen ble 10, så føltes det plutselig helt riktig å skrive om et tema som har vært definerende for bloggens suksess. Og det er jo så klart, eltefritt brød.

Ja, jeg har skrevet om det temaet allerede. Eltefritt brød og himmelske kaker er mitt mest selgende bok med hele 25’000 bøker solgt. Det er jo helt fenomenalt! Men, nå er det på tide med en oppdatering.

For jeg har bakt og bakt og bakt det siste halvåret og testet og testet og testet. Og lest. For eltefri baking er jo ikke min idé men en teknikk som har blitt brukt lenge. Jeg får stadig vekk kommentarer når jeg snakker om eltefri baking som ‘å ja, det var sånn bestemor pleide å gjøre’. Det føles derfor ekstra godt å belyse en teknikk som har blitt brukt i generasjoner, men som kanskje har gått litt i glemmeboksen.

Når jeg nå skriver ny bok så kommer det ikke bare å handle om brød, men all gjær bakst. For ‘guess what’ – du kan også bake boller med den eltefrie metoden!

Å jeg kjenner at jeg gleder meg ordentlig til at boken kommer ut og vi kan starte å prate om eltefri baking! Det blir helt sikkert en hel del spørsmål, men jeg kommer til å være klar til å svare her på bloggen og i alle mine kanaler forøvrig. Kanskje jeg til og med skal reise litt rundt og gjøre noen demos. Eller invitere til bakekvelder på studiokjøkkenet!

Men først skal jeg bli ferdig med manus. Innleveringsfrist er 13. september. 60 oppskrifter er skrevet og fotografert (og vi snakker her om helt nye oppskrifter og helt nye bilder) resterende skal nå skrives og leveres i løpet de neste 13 dagene. På mandag og torsdag blir det photo shoot for jeg kan ikke ta alle bildene alene – særlig de der jeg selv skal være i bildet. Her blir det bilder av fremgangsmåter utstyr, teknikker osv slik at jeg får formidlet teknikken og dens muligheter på best mulig måte.

Nå som det er ‘offisielt’ blir det mer deling på Instagram stories med litt ‘behind the scenes’ action. Og jeg kommer helt sikkert til å spørre litt om råd underveis. Jeg ser for meg at vi kommer til å stå litt fast av og til med valg av bilder og da er det supert å få hjelp fra dere.

Og så vil jeg jo anbefale at du abonnerer på nyhetsbrevet mitt. Ikke bare får du ukens oppskrifter på en fredag slik at du har hele helgen for å planlegge neste ukes måltider, men det er der jeg slipper nyheter først, der du kommer til å få tilbud om å forhåndsbestille boken, være med i konkurranser, osv. osv. Meld deg på her.

Nå skal jeg runde av, for jeg skal straks på studiokjøkkenet for å forberede til photo shoot i morgen. Ukens oppskrifter handler denne uken om eltefritt brød så klart og jammen håper jeg at du baker litt denne uken!

Ha en strålende uke og god bakst!

ina♥

ps. har du ikke bakt eltefritt brød før kan du gjerne titte på denne videoen.

 

Ukens eltefrie oppskrifter

Sjekk ut alle ukens oppskrifter her. 

Kommentarer

 • Reply Elisabet 11. januar 2020

  Hei 🙂 Eg har i dag fått boka Eltefri bakst, og kan tru eg gler med til å prøve oppskriftene 🙂 Men eg lurer på ein ting: Når det står ‘Sett kjølig til neste dag eller opp til 4 dager’ (etter at den har heva til dbl str på ein lun plass), er det kjølig som i kjøleskap, eller på eit kjølig rom? Maks temp? Ser dette står i oppskrifter til søt bakst.

  • Reply Mat På Bordet 19. januar 2020

   Hei Elisabet
   Så hyggelig at du har kjøpt boken – takk!
   Ja, med kjølig mener jeg kjøleskapet. Om du ikker har kjølerom da, jeg tenker at det kan funke det og 🙂
   God bakst!
   hilsen
   ina

 • Reply Sarah 2. september 2019

  Gratulerer så mye!

  • Reply Mat På Bordet 15. september 2019

   Tusen takk Sarah! ❤️

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »