Brun, blid og uthvilt – velkommen tilbake til ukens oppskrifter!

Hurra for ferie altså! 

Og velkommen tilbake!

Det sier jeg like mye til meg selv som til deg, da jeg har som du kanskje har merket virkelig tatt meg fri. Fri fra sosiale medier, fri fra bloggen, fri fra nyhetsbrev, fri fra eposter – ja, rett og slett fri fra jobb!

Men, nå er jeg altså tilbake og det står mye spennende for tur! 

For det første så rundet min Instagramkonto @matpaabordet 100’000 følgere i sommer – det er helt spinnvilt og skal selvsagt feires!

For det andre er den nye kokeboken min rett rundt hjørnet. Det tok en heseblesende innsats fra mange før sommeren for å komme i mål og vi følte nok alle at en ferie var ganske så velfortjent. 

Jeg skal fortelle deg alt om boken om ikke så lenge, vise dere forsiden, gi deg mulighet til å forhåndsbestille, invitere deg til lanseringer (det blir mange små istedenfor en stor – og ikke bare i Oslo….) og annet gøy.

Og så gleder jeg meg å komme tilbake på sosiale medier, publisere nye oppskrifter på bloggen og ikke minst sende deg nyhetsbrev hver fredag. 

Så da starter vi med en gang i dag med ukens oppskrifter – 9 deilige oppskrifter fra bloggen som skal hjelpe deg inn i hverdagsmodus igjen. 

Ferie er nemlig deilig, men det er litt deilig å komme tilbake til  hverdagen også, ikke sant?

Ønsker deg en virkelig strålende uke  – spis godt!

Stor klem

ina ♡

PS. Siden de norske bærene er i sesong har jeg lagt til 4 ekstra oppskrifter nederst i nyhetsbrevet på nydelig syltetøy og en bæreddik som er enkelt å lage selv. Ta vare på sommeren og nyt det når det er mørkt og kaldt igjen. 

Ukens oppskrifter

Lettvint kylling i langpanne

La oss begynne med noe lettvint. Og dette er lettvint, tro meg. Poteter og kylling blandes med litt olivenolje og krydder før de legges på en langpanne og stekes sammen med hvitløk. Når det er nesten ferdigstekt legger du til noen cherrytomater. Før du setter langpannen på bordet fordeler du litt (hjemmelaget) pesto over det hele og da er det klart for servering! 

Enkelt ikke sant?

Lettvint kylling i langpanne

Cobb salad

Fikk du ikke laget denne nydelig kyllingsalaten i sommer er det fortsatt ikke for sent!

COBB SALAD -en klassisk amerikansk salat med kylling, bacon og avokado

Spicy kyllingsalat med ris

Hvis ikke cobb salad frister, så prøv denne. Lun og spicy kylling serveres med ris, avkjølende agurk, kokos, peanøtter og en herlig dressing. 

Litt spicy kyllingsalat med en spennende dressing

Pasta med pesto

Har du laget pesto for lettvint kylling i langpanne så kan du bruke resten her (eller vice versa). Topp gjerne med sommerens tomater for en lettvint og deilig middag.

pasta med pesto

Fisketaco

Fisketaco er en god og enkel måte å servere fisk på i hverdagen. Fisken får følge av avokadokrem og en enkel kålsalat som du gjerne kan lage i forkant om du vil.

Enkel fisketaco med torsk

Kjøttboller i currysaus

Bytt ut brunsaus eller tomatsaus med currysaus for en ny og digg vri på kjøttboller. Server gjerne med ris og grønnsaker.

Kjøttboller i currysaus

Superenkel pølsepai

En utrolig rask og god hverdagsmiddag!

Alt i ett pølsepai (toad in the hole)

Smuldrekake med bringebær

Det finnes knapt noe bedre enn smuldrekake med bringebær! Saftig, med masse smak og en litt crunchy topping – bare digg!

Smuldrekake med bringebær

Grovbrød i langpanne

Spre deigen i en langpanne, stek og skjær i ruter når den er avkjølt. Lett å fryse, og lett å fylle med masse godt før de legges i matpakka. 

Eltefritt grovbrød i langpanne - perfekt til blingser!

Ta vare på sommeren!

Vil du ha en smak av sommer når det er kaldt og mørkt? Ja, da er det bare å sette i gang og sylte. Du finner mange oppskrifter på syltetøy, geleer og annet godt  på bloggen, men her har jeg valgt ut 4 som du kan bryne deg på. Klikk på lenken i bildene for å komme direkte til oppskriftene på kirsebærsyltetøy med rips, stikkelsbærsyltetøy med vanilje, bringebærsyltetøy med sjokolade og bringebæreddik. 
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »