I dag erstattes UKENS OPPSKRIFTER med julens oppskrifter.
Jeg har samlet oppskrifter på forretter, hovedretter, tilbehør og desserter. En form for plukk og miks oppskriftssamling. Og siden det er snakk om mange oppskrifter, setter vi bare i gang.
PS. lenken til oppskriftene ligger under bildene.
FORRETTER
Litt av hvert som kan serveres som forrett eller som noe å knaske på før man setter seg ned til måltidet.
HOVEDRETTER
Kjøtt, kjøtt, kjøtt. Men, når det er sagt, så er disse nødvendigvis ikke stjernen i måltidet. Jeg elsker nemlig å servere mer tilbehør enn kjøtt …
TILBEHØR
Tilbehør gjør måltidet! Og jeg må innrømme at jeg har litt vanskeligheter med å holde tilbake når det gjelder tilbehør og serverer gjerne minst 6 forskjellige.
- Pannestekte poteter med rosmarin og hvitløk
- Boulangère poteter – et godt alternativ til fløtegratinerte poteter
- Potetstappe med blomkål og urter – gikk ned på høykant her hjemme
- Bakt potetmos – perfekt å lage på forhånd
- Fondantpoteter
- Duchessepoteter – fancy poteter som også kan lage på forhånd
- Fløtegratinerte poteter – en klassiker, med en vri
- Skikkelig sprøstekte poteter – bedre blir det ikke
- Ovnsbakte poteter med timian
DESSERTER
Dessert gjør en festmiddag! Ikke hopp over det. Server noe lett, som semifreddo eller kjør på en av mine 3 riskrem varianter.
- Pepperkakebrownies – raskt og enkelt å lage
- Semifreddo med sukat, brente mandler og sjokolade
- Sjokoladepepperkake med mascarponekrem og bær
Fant du noe som fristet?
Hvis ikke finner du flere juleoppskrifter her.
Kos deg med juleforberedelsene!