De mest populære oppskriftene i 2018

De mest populære oppskriftene i 2018

Året er omme og det er alltid gøy å ta en aldri så liten tilbakeblikk og se hvilke oppskrifter dere likte best. Det er nemlig ikke alltid vi er enige du og jeg om hvilke oppskrifter som er best.

Selv etter snart 10år med blogging (jubileum neste år) kan jeg være svært så begeistret over en oppskrift, glede meg til å dele den og så se at det ikke genererer særlig respons. Det motsatte skjer også – oppskrifter som jeg synes ikke har noe spesielt over seg kan slå an som bare det.

Det er altså ingen regel for hva som slår an. Med unntak av sjokolade altså. Alt med sjokolade slår godt an. Ja, og smeltet ost.

I år har jeg gått i dybden og funnet frem til de 10 mest besøkte oppskriftene i 6 kategorier – middag, vegetarretter, fiskeretter, kaker, søt gjærbakst og brød.

Og siden vi ikke alltid er enige om hvilke oppskrifter er favoritten har jeg lagt til mine også. Sjekk de ut!

Topp 10 middager 2018

De mest populære oppskriftene i 2018

Fra øverst til venstre:

One pot wonder —  Pastasalat med kylling og bacon — Minestronesuppe — Spicy biff med paprika — Pasta med kylling og soltørkede tomater Pytt i panne med pølse — Gulasj — Enkel ramen med svinekjøtt (annonse) — Alt i ett meksikansk gryte — Asiatiske wraps med kylling

Her er er det altså one pot wonder som troner øverst på listen, en oppskrift som jeg publiserte i 2012 og som har stort sett ligget på 10 på topp hvert år. One pot wonder er definitivt en av mine favoritter og lages ofte er hjemme,men min favoritt middagsoppskrift i år må faktisk være lammekjøttboller servert med hummus og salat. Dette er en litt annerledes middag, men du verden så godt det er. Har du laget lammekjøttboller i forkant (og frøset de) er det ingen sak å diske opp med denne middagen på en halvtime. En lettvint hverdagsmiddag med andre ord.

 

Topp 10 vegetarretter 2018

De mest populære oppskriftene i 2018

Fra øverst til venstre:

Spicy gulrotsuppe med kokosmelkEn absolutt ikke kjedelig vegetarpizzaVegetarlasagne med squash og aubergineTomatsuppe slik det skal væreDeilig gresskarsuppe med hvitløk og kokosmelkAsiatisk nudelsalatBlomkålsuppe med kokosmelk, chili og ingefær  —Pastasalat med tomat, avokado og mozzarellaGrønnsakscurry med søtpotet, grønnkål og kikerter Spaghetti bolognese – en vegansk variant (annonse)

I år har jeg publisert flere vegetarretter enn tidligere. Ingen spesiell grunn til det utenom at det er en interessant genre å utforske. Kategorien er preget av supper, men det skal vi endre litt på i løpet av neste år. Av alle vegetaroppskrifter er det Shepherd’s pie (en vegetar variant) som jeg ble mest begeistret for i år. Vegansk bolognese ligger som en sterk toer.

 

Topp 10 fisk- og skalldyrretter 2018

De mest populære oppskriftene i 2018

Fra øverst til venstre:

Dampede blåskjell med hvitløk, hvitvin og fløteKremet fiskesuppeStekt torsk med chorizo og ertepuréSashimisalat med laks og mango  — SkagenrøreTeriyakilaks med grønnkål, brokkoli og avokadoStekt ris med rekerTaco med spicy laks, avokado og mangoEnkel laksepaiEnkel forrett med laks og avokado 

Fisk ja. Det er en utfordring i vår husholdning å spise fisk ofte nok og (en av) utfordringen til neste år bli å publisere flere oppskrifter med fisk. Min favorittoppskrift med fisk er salat med quinoa og varmrøkt laks en fiskerett som ikke nådde opp på listen her. Jeg oppfordrer deg til å prøve salaten – den ser kanskje litt fancy ut, men er enkel å lage og smaker fenomenalt godt!

Topp 10 kaker (store og små) 2018

De mest populære oppskriftene i 2018

Fra øverst til venstre:

Mettes browniesSaftig sjokoladekake i langpanne (annonse)Enkel kanelkakeEn enkel liten sjokoladekakeSjokoladekake med bananIskake med marengs og bringebærGrove kjeks med sjokoladeSjokoladekake i langpanne  — Sjokolade doughnutsHøstens eplepai (annonse)

Sjokolade dominerer kake kategorien selvsagt. Mest overraskende for meg var at sjokolade doughnuts var så populært, jeg trodde jeg var alene om å digge de…  Min favorittkake på bloggen er denne saftige sitronkaken med valmuefrø. Er det nemlig noe jeg er svak for så er det sitronkake, særlig når den er saftig, myk, akkurat passe syrlig i forhold til søtt og spekket med litt sprø valmuefrø.

 

Topp 10 søt gjærbakst 2018

De mest populære oppskriftene i 2018

Fra øverst til venstre:

Halvgrove kanelboller (annonse) Fastelavnsboller med vaniljekrem og sjokoladeglasur (annonse)MandelbollerKanelsnurrer med eplefyllSkolebollerEltefritt julebrød (annonse)Fantastisk gode eplesnurrer (annonse)Babka – søt og saftig sjokoladebrødPanettone – italiensk julekakeHalvgrove boller med bær og crème fraîche

Ah, gjærbakst. Dette er favorittkategorien min! Kanelboller og skoleboller ligger selvsagt på topp 10 listen og det er hyggelig å se at et par halvgrove varianter nådde toppen. Her er det vanskelig å velge en favoritt, men for ikke så lenge siden bakte jeg sjokoladebrioche (annonse) og de er for tiden den soleklare vinneren for min del.

 

Topp 10  brød og rundstykker 2018

De mest populære oppskriftene i 2018

Fra øverst til venstre:

Skikkelig gode pestosnurrer med skinke og ostEltefrie ekstra grove rundstykkerEltefrie rundstykker  — Eltefritt brød uten gryte — Eltefritt brød med byggryn og solsikkekjernerEkstra enkle eltefrie rundstykkerHvitløksbrød i to varianter (annonse)Eltefrie havrerundstykker —  — Hvitløksbrød  — Eltefri focaccia med deilig topping — Eltefrie rundstykker med byggmel og linfrø

Det var med eltefritt brød bloggen slo gjennom. Det var også tema for min aller første bok. Over 100 oppskrifter på eltefritt brød ligger på bloggen så det er ikke rart at de dominerer her på topplisten. To varianter av hvitløksbrød nådde også opp samt en deilig focaccia som jeg lagde i sommer. Mine favoritter ligger i denne listen allerede, men det er en som ikke er med – eltefritt kanel- og rosinbrød er gjenganer hjemme hos oss.

 

Nå er jeg klar for å brette opp ermene og ta fatt på å finne nye favoritter for 2019. Er det noe du savner på bloggen eller har du en favorittrett som ikke finnes på bloggen er det bare å legge igjen en kommentar eller sende meg en melding.

Vi sees i det nye året!

ina♥

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »